Stenson: ”Får klättra som bergsgetter”

Scandinavian Invitation har inletts på Hills GC i Göteborg

Av: Oscar Rickstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

De fick klättra som bergsgetter.

Första rundan tog nästan fem och en halv timme (!) för Henrik Stenson.

–Det är snudd på rimligt, säger han till Svensk Golf.

Den svenska Europatourstävlingen Scandinavian Invitation är i gång. Förhandsfavoriten Henrik Stenson startade med 69 slag, ett under par, och är i nuläget sju slag från ledaren Wade Ormsby.

Han spelade med Marcus Kinhult och Matthew Fitzpatrick i en populär publikboll - och det gick långsamt. Trion gick runt Hills Golf Club på anmärkningsvärda 5 timmar och 25 minuter.

”Får klättra som bergsgetter

Stenson är inte förvånad.

– Det är snudd på rimligt med tanke på att vi får klättra som bergsgetter härute. Det är en tuff bana att spela snabbt på. Vissa banor har ju green och tees nära varandra och då är målsättningen fyra och en halv timme, säger han till Svensk Golf efter runda på den synnerligen kuperade banan.

1 av 2 | Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kinhult: ”Jag tar det”

Hans spelpartner under torsdag och fredag Marcus Kinhult, 23, är också ett under par. Han är nöjd med inledningen.

– Det känns absolut okej, jag tar det. Det var ganska tufft i dag med vind och så vidare. Banan var visserligen inte uppsatt på svåraste sätt, men vinden var bråkig, säger Kinhult i Viasat.

Desto bättre gick det för Joakim Lagergren. Han är klart bästa svensk efter förstavarvet, på sju under par, endast ett slag från ledning.

– Jag har inte tävlat på fem, sex veckor så det var svårt att veta var formen var men jag fick in en bra träningsvecka förra veckan. Puttningen var hur bra som helst i dag tillsammans med det övriga spelet, säger han till Svensk Golf.

Norén: ”Lite segt”

Alex Norén, tvåfaldig vinnare av tävlingen, gick dock tyngre och är på två över par.

– Det var lite segt med för många dåliga slag. Jag tycker att jag hade många chanser på slutet och var bättre sista nio. Men överlag var det inte bra, säger Norén till TT.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE