Johan Kristoffersson vann i WTCR i Malaysia

Thed Björk mästare med Cyan Racing

Publicerad:
Johan Kristoffersson avslutar WTCR med en seger
Johan Kristoffersson avslutar WTCR med en seger

SPORTBLADET

Johan Kristoffersson lämnar WTCR.

Som en vinnare.

Han avslutade säsongen med en tredjeplats och en seger.

− Jag vet faktiskt inte hur det här var möjligt, säger svensken.

Det var Thed Björk som hade stora förväntningar inför säsongsavslutningen i WTCR. Han var fyra i mästerskapet och hade en chans att vinna mästartiteln, men den extra vikten på bilen i kombination med banlayouten i Malaysia gjorde att han aldrig hade någonting med segern att göra.

Istället säkrade Norbert Michelisz titeln genom att ta en femteplats i det sista racet och Björk avslutade säsongen på plats fyra i förarmästerskapet och som världsmästare i teammästerskapet tillsammans med Cyan Racing.

– Vi kämpade hårt ända fram till det sista varvet och vi ger aldrig upp, men de här loppen på Sepang är några av de tuffaste som jag någonsin har kört, säger Björk.

Johan Kristoffersson imponerade i WTCR

Den som däremot imponerande i regnet på Sepang var Johan Kristoffersson, svensken som lämnar WTCR för att satsa på WRC den kommande säsongen.

Han inledde med en åttondeplats i det första racet och fortsatte sedan med att att ta sig från plats 22 till prispallen i det andra loppet, ett lopp som rödflaggades sedan Nicky Catsburgs bil börjat brinna. Vid omstarten fortsatte Kristoffersson sin uppkörning och efter flera tuffa manövrar tog han sig upp till tredje plats.

Därefter fortsatte han att prestera riktigt bra och vann säsongens sista lopp.

− Jag använde alla linjer som fanns, insidan, utsidan och tog alla risker som gick att ta, kommenterar Kristoffersson efter sin tredje race-seger för året.

− Trodde det skulle bli svårare eftersom de flesta hade kört många varv med de förutsättningarna och hittat sin rytm. När man startar så långt bak är mycket regn och en bred bana förutsättningar som måste till för att man ska lyckas.

Kristoffersson lämnar för WRC

Söndagens körning gjorde att Kristoffersson avancerade till femte plats i mästerskapet, vilket också gjorde honom till seriens bäste debutant
− Toppen! , jublar Johan Kristoffersson.

– Tre segrar och fem pallplatser under säsongen. Det måste jag ändå vara nöjd med.

Nästa år planerar han en satsning i WRC, antingen i WRC2 eller i WRC3, Thed Björk däremot fortsätter i WTCR i minst två säsonger till. Daniel Haglöf, avslutade säsongen med en sjundeplats i det första loppet och plats 23 i mästerskapet.

Publicerad:

LÄS VIDARE