Sarah Sjöström

Sjöström etta, tvåa och trea i London

Av: 

TT

Sarah Sjöström.
Sarah Sjöström.

SPORTBLADET

Etta, tvåa och trea.

Det blev Sarah Sjöströms slutplaceringar i International Swimming League i London på söndagen.

Efter två andraplatser på lördagen, på 100 meter fjäril och 50 fritt, fortsatte Sarah Sjöström att rada upp topprestationer i International Swimming League (ISL) på den avslutande tävlingsdagen i London.

Den svenska superstjärnan, som tävlar för ledande laget Energy Standard, ställde upp i tre individuella grenar på söndagen med en förstaplats, en andraplats och en tredjeplats som facit.

Dagen inleddes med att Sjöström kom trea på 100 meter fritt. Tiden 51,60 överträffades bara av australiska duon Cate Campbell och Emma McKeon som slutade etta respektive tvåa.

På 50 meter fjäril var Sjöström dock ostoppbar. Med fina tiden 24,83 – hennes näst snabbaste på distansen i år – vann hon med 39 hundradelars marginal ned till franska tvåan Marie Wattel.

– Det kändes väldigt bra och jag är mycket nöjd med loppet. Skönt att jag fick vinna mitt första lopp här i London, sade Sjöström i Eurosports sändning.

Länge såg det ut att bli ytterligare en vinst, och det i den kanske mest spektakulära grenen. På distansen 50 meter fritt (som avgörs i tre separata lopp i ett slutspel där den undre halvan av deltagarna sållas bort för varje omgång) vann Sjöström både kvartsfinalen och semifinalen innan hon endast hade Ranomi Kromowidjojo kvar att möta i finalen.

Väl där var dock nederländskan starkast och vann, 27 hundradelar före Sjöström.

Endast en deltävling återstår nu innan International Swimming League avgörs. Den tar plats i Las Vegas, den 20–21 december, där ett mästarlag kommer utses.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Sarah Sjöström

LÄS VIDARE

Brenning: Den lilla gesten sa allt – Sjöström är här för att ta medalj

ÄMNEN I ARTIKELN

Sarah Sjöström

Simning

London