”Ett snyggare sätt att säga att hon inte vågar”

Bekräftat: Mikaela Laurén lägger av – i bråk med Klara Svensson

Av: Jacob Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Det har varit på gång – och nu är det officiellt.

Mikaela Laurén lägger boxningshandskarna på hyllan – och en av anledningarna är ett uteblivet returmöte med Klara Svensson.

– Vi låg i förhandlingar, men helt plötsligt begärde hon fantasisummor. Det är ett snyggare sätt att säga att hon inte vågar, säger Laurén till Sportbladet.

– Jag har ingen sportslig vinning på ett returmöte, menar Klara Svensson.

Laurén är en av Sveriges främsta boxare i modern tid. Men det var inte alltid självklart att hon skulle förknippas med boxning – hon har nämligen 16 SM-guld i simning dessutom.

Ett avslut på karriären har dock varit på gång en tid. I maj gifte hon sig och tidigare har hon även sagt att hon funderar på att skaffa barn.

Nu är beslutet officiellt.

”Har varit låg och ledsen”

”Det gör ont. Väldigt ont i både hjärta och själen. Sista tiden har jag varit ganska låg och ledsen. Poletten har liksom trillat ner nu. Att min idrottskarriär är över. Det känns så otroligt tomt. Nåt saknas mig. Jag har idrottat och tävlat i hela mitt liv. 34 långa, men otroligt roliga, spännande utmanande och framgångsrika år. Men vem är jag nu?”, skriver hon på sin Instagram och fortsätter:

”Det finns inte så många fler matcher att kämpa för och nån gång måste man lägga handskarna på hyllan. Innan det är för sent och när man fortfarande är på topp. Och jag vill ju ha barn.... Önskar ibland att jag var en man som inte behövde välja, utan bara kunde köra på. Jag kommer alltid fortsätta träna, då det är det bästa jag vet, men det kommer aldrig att vara samma sak. Hoppas jag kan hitta glädjen och nåt annat att brinna för och satsa på”.

Var nära ny match mot Klara Svensson

När Sportblade talas vid med Laurén berättar hon att huvudanledningen bakom beslutet är ett bråk med Klara Svensson, som hon förlorade mot i en uppmärksammad fight 2016.

– Det fanns bara en anledning för mig att fortsätta och det var att få en returmatch. Hon öppnade upp för det. Vi låg i förhandlingar. Och sedan har hon begärt fantasisummor, säger Laurén och fortsätter:

– Det känns som ett snyggare sätt att säga att hon inte vågar. Då finns det ingen anledning för mig att fortsätta. Även om det gör fruktansvärt ont måste det bli på det här sättet.

Vad ligger de här fantasisummorna på?

– Det kan du fråga henne om.

Klara Svensson menar att ett returmöte måste innebära en ekonomisk morot eftersom hon redan slagit Laurén.

– Det är inte svårare än så att jag erbjöd en summa som motsvarat mina förväntningar på ett returmöte. Det måste finnas en ekonomisk vinning för att gå upp i returmatchen, för någon sportslig vinning kan jag inte få ut av det, säger hon till Sportbladet.

Gick sin sista match i juni

42-åringe Mikaela Laurén gick sin senaste proffsmatch i juni där hon slog Eva Bajic.

– Jag har varit sjuk i tre dagar men fajter som jag är bet jag ihop, sa Laurén efter matchen, som alltså blev hennes sista i ringen.

Totalt gick Laurén 36 proffsmatcher – och vann hela 31. I slutet på april tidigare i år blev hon dessutom sexfaldig världsmästare när hon besegrade tyskan Verena Kaiser och tog hem IBO-titeln.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE