Svenskan utslagen direkt i Wimbledon

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Tuffast tänkbara lottning.

Johanna Larsson, 28, var chanslös mot tvåfaldiga mästarinnan Petra Kvitova, 27.

Svenskan slogs ut direkt i Wimbledon efter förlust, 3-6, 4–6.

Johanna Larsson har en tung säsong bakom sig. Resultaten har varit svaga och svenskan har dessutom haft problem med sjukdomar.

I Wimbledon var hon ”fit for fight”, men det hjälpte föga eftersom hon lottades tvåfaldiga mästarinnan – och en av årets förhandsfavoriter – Petra Kvitova.

”En av de större matcherna”

Redan inför matchen hade Larsson erkänt att hennes segerchanser var minimala, och att hon mest skulle försöka njuta av stunden (matchen spelades på centrecourten).

– Det är en av de större matcherna man kan spela, att möta Kvitova på centercourten i Wimbledon. Det är ingen fråga om vem som är favorit inför matchen. Gräs är inte mitt bästa underlag, men jag har förberett mig så bra som möjligt, sa hon till TT.

Var chanslös

Johanna fick en flygande start och bröt den elfteseedade tjeckiskan i matchens första servegame, men när Kvitova väl hittade rytmen i sitt spel var det inte längre något snack om saken.

Kvitova tog hem det första setet med 6-3 och promenerade sedan tämligen enkelt hem det andra med siffrorna 4–6.

Därmed är Johanna Larsson – Sveriges enda representant i Wimbledons singelturnering – utslagen redan i den första omgången.

▪▪▪

Femfaldiga mästarinnan Venus Williams är vidare till den andra omgången. Hon slog belgiskan Elise Mertens med 7-6 (7), 6-4. På presskonferensen efteråt bröt hon ut i tårar. Williams var nyligen inblandad i en bilolycka som slutade i att en äldre man dog och där hon själv pekas ut som skyldig.

– Inga ord kan beskriva hur jag känner. Det här är fruktansvärt, sa hon på presskonferensen.

På herrsidan avancerade tvåfaldige mästaren och det stora hemmahoppet Andy Murray enkelt vidare till den andra omgången efter seger (6-1, 6-4, 6-2) mot Alexander Bublik från Kazakstan.

Även Rafael Nadal är vidare efter 3-0 i set (6-1, 6-2, 6-3) mot australiern John Millman.

Publicerad:

LÄS VIDARE