Stensons succé – nytt personbästa

Imponerade stort inför familjen

Publicerad:
Uppdaterad:
Henrik Stensons dotter Alice, 4, var på väg in på banan.
Foto: C More.
Henrik Stensons dotter Alice, 4, var på väg in på banan.

SPORTBLADET

AUGUSTA. Familjen på plats – då levererade Henrik Stenson.

Efter sin bästa runda någonsin på Augusta National firade han med ett kramkalas med dottern Alice, 4.

– Det är svårt att inte vara glad när man får se sina barn, säger svensken.

Henrik Stenson kommer inte att utmana om segern i The Masters 2019, men lördagens runda var i alla fall ett ljus i mörkret. ”Iceman” gick runt på 67 slag (fem under par), vilket är nytt personbästa på Augusta National.

– Det är fortfarande lite jämna plågor med det långa spelet, men vi krigar på och det är ju alltid roligare med en bra score än en dålig, säger han.

Lördagens succé fullbordades på det 18:e hålet där Stenson hällde i en tiomersputt för birdie. Då bjöd han på ett av få leenden vi sett den här veckan.

Familjeglädje

Förklaringen fanns bakom vänstra hörnet av green. Där satt nämligen frun Emma och dottern Alice, 4, som kom hit till Augusta i går kväll och som strålade av glädje när hon fick se sin pappa.

Efter monsterputten på 18:e vinkade Stenson och caddien Fanny Sunesson glatt till Alice, som i sin tur sken upp i ett stort leende.

Även sonen Kalle, 9, är på plats på Augusta.

– Det är kul att ha familjen här. Framförallt har Kalle varit sugen på att komma hit till Augusta och han verkar rätt nöjd hittills, säger Stenson.

Ville springa in

På det första hålet var Alice så lyrisk och kramsugen att hon knappt kunde hålla sig från att springa in på banan, något som är strikt förbjudet på Augusta National.

– Men hon höll sig vid repen. Hon uppför sig lite mer nu när det är Masters kanske, annars har det hänt på PGA-touren att hon springer rakt in på fairway, säger Stenson och ler.

– Men ja, hon piggar alltid upp!

Fredagens 67-runda innebär att han är totalt tre slag under par.

Det är för lite för att beblanda sig i jakten om den gröna kavajen, men nu kan han i alla fall sikta på en hyfsat framskjuten placering.

Alex Norén har det däremot fortsatt jobbigt.

Han gick lördagens varv på 75 slag, är totalt +6 och ligger 65:a – sist av alla spelare som är kvar i tävlingen.

– Spelet är inte så bra, men det betyder ändå mycket att jag klarade kvalgränsen och får spela de här två extra rundorna i helgen, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN