Fick lämna planen efter storbråket

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Brooklyn Nets forward Jared Dudley (vänster) och Philadelphia 76ers Jimmy Butler i bråk.
Foto: Mary Altaffer / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Brooklyn Nets forward Jared Dudley (vänster) och Philadelphia 76ers Jimmy Butler i bråk.

Brooklyn Nets Jared Dudley har redan varit inblandad i ett ordkrig under åttondelsfinalen mot Philadelphia 76ers.

I det fjärde mötet hettade det till även på planen.

– Han är en ”nobody”, säger Joel Embiid efter bråket.

Slutspelsserien mellan Philadelphia 76ers och Brooklyn Nets har hettat till rejält. I den tredje åttondelsfinalen utbröt ett bråk i den tredje perioden. 

Nets Jared Dudley rusade mot 76ers stjärna Joel Embiid, som var tillbaka efter att ha missat den senaste matchen på grund av skadeproblem, och gav honom en liten knuff.

Det resulterade i att flera rök ihop och Dudley själv föll och tog med sig Bill Simmons i fallet.

”Skulle knuffat hårdare”

Spelet fick stoppas i flera minuter och kaoset ledde till att Dudley fick lämna planen tillsammans med Jimmy Butler som svingade sin arm mot motståndaren. 

– Jag tyckte att det var en bra knuff för att visa att vi inte tar det i dag. Men att de tar ut Jimmy och mig är löjligt. Inga slag delades ut, ingen sa något galet. En foul från hans sida och en knuff från min, sedan gick vi åt varsitt håll, säger Dudley som var irriterad efter den armbåge Embiid delade ut mot Jarett Allen i den andra åttondelsfinalen. 

– Jag försökte definitivt göra en poäng av det. Den armbågen han (Embiid) hade senast och så fick han bara en foul för det, ingen böter eller något och sedan skrattar de när de pratar om det på presskonferensen. Om du tror att ett lag jag spelar i tar det… Jag tar den knuffen när som helst. Jag skulle ha knuffat honom hårdare, om något.

”Han är en nobody”

Dudley skapade rubriker redan efter den första åttondelen när han kallade Embiid en ”medelmåttig” spelare, vilket resulterade i lite av ett ordkrig.

– Han är en ”nobody”. När en motståndare försöker göra sådana saker är bara för att få oss ur matchen. Jag måste bara hålla mig lugn och vara mogen för mina lagkamrater behöver mig, säger Embiid enligt ESPN om bråket i match 4.

76ers vann den fjärde åttondelsfinalen med 112-108 efter 31 poäng från Embiid och laget leder nu serien med 3-1 i matcher. 

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN