Zlatan slår tillbaka efter storbråket: ”Vi är alla jämlika”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Zlatan Ibrahimovic hamnade i ett storbråk med Romelu Lukaku under tisdagen.

Ibrahimovic anklagades för att ha uttryckt sig olämpligt – men nu slår han tillbaka på Twitter.

”I Zlatans värld finns det ingen plats för rasism”, skriver han.

”Vi är alla samma ras – vi är alla jämlika”, fortsätter tweeten som Zlatan Ibrahimovic delat efter tisdagens storbråk med Inters Romelu Lukaku.

De båda anfallsstjärnorna rök ihop i halvtid av cupderbyt mellan Milan och Inter. Eftersom ingen publik tilläts på plats gick det tydligt att höra vad stjärnorna sade till varandra.

Lukaku erbjöd Ibrahimovic att göra upp utanför planen. Zlatan skrattade då, och svarade: ”Okej, ropa efter din mamma. Gå och gör din voodoo-skit”, enligt RAI Sport.

Voodoo-referensen härstammar från att det tidigare gått rykten om att Lukakus mammas utövar voodoo, och att anfallaren själv lyssnar på detta.

Pikar konkurrenten

Det diskuterades även om Ibrahimovic kallade Lukaku för apa. Den som lyssnar noga hör dock att svensken skrek ”åsna”. Förvirringen har att göra med att de engelska orden ”monkey” och ”donkey” låter väldigt lika.

Enligt Football Italia har ”Ibra” förklarat detta för Milans ledning under onsdagen. Vid mötet gav svensken sin bild av den heta ordväxlingen som uppstod.

Med Ibrahimovic tweet i åtanke lär det sista ordet vara sagt i debatten. Sista meningen i meddelandet kan dock tolkas som en pik mot sin kombattant.

”Vi är alla spelare. Vissa bättre än andra”.

Sista ordet i matchen fick Lukaku, då han prickade in kvitteringen från straffpunkten i Inters vändning.

Det blir spännande att se de båda skyttekungarnas nästa möte, som spelas den 21 februari. Då i Serie A, som Milan toppar två poäng före stadsrivalen.

Publicerad:

LÄS VIDARE