Dackarna överlägsna i seriefinalen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

SPORTBLADET

Det var aldrig något snack i seriefinalen mellan Rospiggarna och Dackarna.

Gästerna kopplade ett tidigt grepp och kunde säkra segern redan efter tretton heat.

Till slut vann Dackarna med klara 52–38 och är nu ensamma serieledare.

Det var upplagt för fest när serieledande Rospiggarna och serietvåan Dackarna drabbade samman under tisdagskvällen.

Men det blev aldrig särskilt spännande i Hallstavik.

Gästerna kopplade greppet om matchen genom två tidiga ”femettor”. Först körde Patryk Dudek och Oliver Berntzon hem fem poäng i det tredje heatet och i heatet efter var det Pawel Przedpelski och Maciej Janowskis tur.

Efter det fick hemmalaget jobba i uppförsbacke. Anförda av australiensaren Jason Doyle tog man sig också något närmare. Men efter en ny ”femetta” av Greg Hancock och Pawel Przedpelski i det nionde heatet blev uppförsbacken för brant.

Smålänningarna fortsatte sedan att bjuda på högkvalitativ speedway och hade avgjort matchen redan efter det trettonde heatet. Till slut kunde man vinna med klara 52–38.

Poängbäst i Målilla-laget var Maciej Janowski med tolv inkörda poäng.

I och med segern inkasserade Dackarna även bonuspoängen.

▪▪▪

Artem Laguta visade återigen fin form när Vetlanda besegrade Västervik i smålandsderbyt. Den ryske stjärnan tog fyra heatsegrar och tappade totalt bara en poäng när Vetlanda vann med klara 54–36.

▪▪▪

Världsettan Tai Woffinden blev förlorare i sin första match för Indianerna mot Dackarna förra veckan. Men under tisdagens match Lejonen visade engelsmannen upp sig från sin bästa sida. Woffinden och lagkamraten Piotr Protasiewicz var den stora anledningen att Kumla-laget kunde vinna med 46–44.

▪▪▪

Masarna har haft en blytung säsong så här långt. Men i mötet med de regerande mästarna Smederna var man på väg mot en stor skräll. Inför det sista heatet hade man ledningen med 44–40. Då klev gästernas Mikkel Michelsen och Pontus Aspgren fram, fixade en femetta och såg till att matchen slutade oavgjort 45–45. Smederna fixade därmed också bonuspoängen.

Publicerad: