Västerås till semifinal efter 3–1 i matcher

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter tre jämna bataljer var det aldrig något snack i den fjärde kvartsfinalen.

Västerås gick på knock direkt och blev för svåra för Vänersborg.

Med 3–1 i matcher är Västerås nu klara för semifinal.

Redan innan avslag råkade gästerna ut för ett stort avbräck. Landslagsstjärnan Simon Jansson fick en smäll senast i Västerås som tog såpass hårt att han missade kvällens match.

Vänersborg behövde vinna för att tvinga fram en femte och avgörande match, men det var västeråsarna som skulle börja bäst. Efter drygt tio minuter hade de dragit iväg till en 2–0-ledning och kunde sedan låta Vänersborg hålla i bollen samtidigt som de själva stängde ner ytor och satsade på kontringar.

– Vi bestämmer oss från start att vi går tillbaka till basic, till våra grunder. Det är det som gör att vi är litet större idag, säger VSK Bandys Martin Landström som stod för matchens delikatess till P4 Västmanland.

Soloprestation avgjorde

Västerås, med en skridsko vidare till semifinal, såg ut att ha kontroll över matchen även om Vänersborg kom upp och hotade ibland, framförallt genom sina hörnor, men skyttet var inte riktigt där.

Då fick Martin Landström i Västerås tag i bollen på mittplan och kunde med hög fart vagga sig igenom Vänersborgförsvaret och enkelt lägga in den efter isen intill Vänersborgsmålvakten Kimmo Kyllönens högra stolpe och punkterade matchen. Efter det mäktade inte Vänersborg med att resa sig.

– Det är bara att gratulera Västerås, som är steget före oss från första minuten. Vi kommer inte upp i nivå, säger Vänersborgstränaren Ari Holopainen till bandypuls.

En kvart senare stod det 5–1 till gästerna och resultatet kunde till slut skrivas till 6–2 till Västerås.

Publicerad:

LÄS VIDARE