Stjärnan spelklar – & Wall in i truppen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

”Fanns inte på kartan”

Marie Wall.
Marie Wall.

Linnea Torstenson ser ut att kunna spela.

Dessutom får Marie Wall nu den sista platsen i VM-laget.

– Det har gått snabbt, men det känns jättespännande, säger 23-åringen till Sportbladet.

Marie Wall skrivs in i Sveriges VM-trupp i handboll. 23-åringen kallades in till det svenska landslaget när gravida Edijana Dafe tvingades tacka nej.

”Är hon klar så är hon klar”

– Det har gått snabbt, men det känns jättespännande. Sen får vi se hur mycket speltid det blir, men bara att följa med fanns ju inte på kartan för en månad sen. Man har ju alltid en magkänsla men den här gången har inte det funnits. Ena stunden har det varit ”ja, jag kommer få åka med” och nästa ”nej, jag får inte åka med”, säger Wall till Sportbladet.

Tidigare fanns det frågetecken kring veteranen Linnea Torstensons VM-medverkan och landslagsledningen ville hålla en plats öppen. Därför blev inte Wall inskriven i VM-laget förrän nu.

– Linnea skrivs inte in om hon inte spelar mot Angola och i så fall är vi 15 spelare. Men är hon klar så är hon klar, säger förbundskapten Thomas Sivertsson.

”Ser riktigt bra ut”

Läkare Michael Svensson-Hendelberg om Torstenson:

– Idag har Linnea rehatränat handbollsspecifikt och inte haft någon smärta i knäet så allting ser riktigt bra ut. Planen är att hon tränar i morgon och vi räknar med att hon är spelklar på lördag mot Angola.

Wall har varit med i träningsturneringen i Norge och under veckans VM-uppladdning i Lund.

– Jag ska tillföra härlig energi och glädje och verkligen stötta och avlasta Loui. Sen när jag får chansen ska jag givetvis visa att jag kan ta en plats här för de kvaliteterna har jag. Kontringar har alltid varit mitt signum. Jag har alltid tyckt om att springa på kontring, säger Wall.

Sverige inleder VM mot Angola på lördag.

Publicerad: