Åttondel, då skrattar stjärnan åt Danmark

Av: Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Gulldén: ”Jag gillar att få stryk”

Isabelle Gulldén ser fram emot danska taktiken.
Foto: BILDBYRÅN
Isabelle Gulldén ser fram emot danska taktiken.

NÆSTVED. Danskorna tänker stoppa Isabelle Gulldén med hårt spel och tuffa tacklingar.

Varsågoda, menar den svenska storstjärnan inför VM-rysaren.

– Jag gillar att få stryk, ganska mycket faktiskt, ler hon.

Hela det svenska anfallsspelet kretsar kring spelgeniet Isabelle Gulldén.

Det var uppenbart att de danska spelarna redan i går vid lunch hade snackat ihop sig hur den svenska superstjärnan ska stoppas i kvällens åttondelsfinal i VM.

– Vi ska gå riktigt hårt på henne; lägga nivån direkt. Vi ska sätta in någon hård tackling på henne, säger niometersstjärnan Louise Burgaard.

– Vi ska spela fysiskt på henne. Vi ska sätta in någon hård tackling så hon inte kommer så långt in igen. Mycket går genom Gulldén så det vore dumt att inte ha stort fokus på henne. Får vi träff hoppas vi stressa henne. Det ska vi gå efter, säger försvarsspelaren Stine Bodholt.

”Kommer smälla”

När Gulldén får höra de danska uttalandena skrattar hon bara.

– Det verkar som folk fått för sig att jag inte tycker om stryk. Men jag gillar att få stryk, ganska mycket faktiskt. Det är min starka sida, att jag använder min fysik. Så det får de gärna göra, säger 26-åringen.

– Det är verkligen inget jag är rädd för. Många säger att jag inte gillar tacklingar men sen jag kom till Bukarest har det blivit extremt mycket man-man-dueller. Skönt att de inte kollat på de matcherna i så fall.

Men det är inte bara i det danska försvaret det kommer att gå hett till.

– Det kommer smälla på båda sidorna. Och domarna har tillåtit mer i gruppen som spelats här. Så det gäller att sätta nivån direkt, säger svenska försvarets härförare Sabina Jacobsen.

Inte samma regler

När förbundskapten Thomas Sivertsson tar ut fem nycklar till svensk seger är domarnas bedömning en av dem. Anledningen är att danskorna spelar ett försvarsspel som Danmarks herrar firade stora triumfer med för ett par år sedan men som nya regeltolkningar i herr-VM i januari satte stopp för.

Samma regler skulle gällt på dam-VM också – men det gör de inte, menar Sivertsson.

– Reglerna här är inte enligt vad som bestämdes i herr-VM. Det blir spännande vilken nivå domarna lägger det på, säger han.

  Matchen sänds i kväll 20.45 i Kanal 5

Publicerad: