Publicerad:
Uppdaterad:

”Förstår att jag får sitta på bänken”

Av: Linn Nordström

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Sead Haksabanovic är den dyraste allsvenska värvningen genom tiderna och startspelare i Montenegros landslag.

Men i de senaste allsvenska matcherna har mittfältsstjärnan inte tagit en plats i IFK Norrköpings startelva.

– Jag förstår att jag får sitta på bänken när jag inte gör bra matcher, säger 21-åringen.

Sead Haksabanovic och IFK Norrköping fick en succéstart på den allsvenska säsongen. Men i takt med att laget började tappa poäng, tappade mittfältsstjärnan formen och den tidigare givna platsen i startelvan.

– Vi gick som tåget och sen gick det sämre, min form liknande lagets. Det är aldrig kul att var med i ett lag som förlorar hela tiden. Vi alla gick ner oss ganska mycket i prestation och i självförtroende för att vi inte fick ut någonting av det vi gjorde, säger Sead Haksabanovic.

Har du och Jens en bra dialog om att du inte är med i startelvan?

– Ja det skulle jag säga. Vi förstår oss på varandra bra och jag vet vad som krävs av mig på planen. Jag förstår att jag får sitta på bänken när jag inte gör bra matcher. Man har sämre perioder i fotbollen, det är ju som i livet. Man får jobba för att ta sig därifrån. Isak Bergmann hade gjort en bra match innan, då förtjänar han att starta, säger 21-åringen.

”Spelar annorlunda i landslaget”

För tre år sedan valde Sead Haksabanovic att representera Montenegros landslag istället för det svenska.

– Mina kusiner blev så glada att de flög upp till månen efter mitt beslut, säger Haksabanovic som startade i båda Montenegros Nations League-matcher i september.

– Vi spelar annorlunda i landslaget, så det är inte så konstigt att jag har en startplats där och inte i Norrköping just nu.

I matchen mot Malmö FF byttes Sead Haksabanovic in i 67:e minuten och hann skapa flera kvitteringsmöjligheter. 21-åringen slog hörnan som resulterade i 1-1 i slutminuterna.

– Det kändes bra och jag känner mig pigg. Vi gjorde en bra match mot Kalmar och spelade 1-1 mot ett bra Malmö. Så det känns kul, säger mittfältsstjärnan.

”Vi spelare har inte snackat om det”

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson har ryktats både till AIK och IFK Göteborg under säsongen. Ordförande Peter Hunt valde att bekräfta ryktena kring AIK och att parterna hade fört diskussioner.

– Det visste jag faktiskt inte. Jag tycker väldigt mycket om Jens och han var en stor del av att jag kom hit. Det hade varit tråkigt om han lämnade. Men jag vet att Peter Hunt gör det bästa för Norrköping men vad som är bäst kan inte jag svara på utan det får de bestämma.

Har ni märkt av något i spelartruppen?

– Man har väl förstått att när de inte går bra så är det något som måste ändras. Men vi spelare har inte snackat om det. Vi är professionella och det Jens säger det är de som gäller för det är fortfarande Jens som bestämmer här.

– Men det känns som vi är på rätt spår igen, guldchansen är inte försvunnen. Vi ska bryta den dåliga trenden och börja vinna igen.

IFK Norrköping åker upp till Stockholm för att möta Djurgården på söndagen, men att den snabbe yttern har erövrat en startplats igen tar han inte för givet.

– Allt kan hända. Jag gjorde ett bra inhopp mot Malmö men jag skulle inte bli förvånad om jag inte får starta, vi får se, säger Sead Haksabanovic.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: