Masarna möter Indianerna i SM-final i speedway

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Masarna värvade flerfaldige världsmästaren Nick Pedersen till slutspelet. Till den andra semifinalen kom även Vadim Tarasenko in i laget.

Det lade grunden till den första finalplatsen på 16 år.

– Jag är ganska kaxig och tror att vi tar det, säger Anotnio Lindbäck.

Lejonen vann den första semifinalen mot Masarna hemma i Gislaved med tio poäng, men i returen hade laget ingenting att säga till om. Hemma i Avesta tog inledde Masarna bäst, laget tog greppet om semifinalen mitt i matchen och säkrade sedan segern i det 13:e heatet.

– Det var en urladdning, den första matchen tyckte gjorde oss själva en otjänst, säger Antonio Lindbäck till CMore.

– Då hängde vi bra in till mitten, men tappade på slutet och det var vårt eget fel. Jag var lite irriterad och besviken efter det.

Antonio - en stolt mas

Den besvikelsen lyckades han och laget vända till någonting positivt och hemma på Avesta Motorstadion körde han in 12 poäng. Lika många som Tarasenko, ryssen som körde sin första match för Masarna den här säsongen. Nicki Pedersen körde in sju poäng, trots att han hade problem med sin hand.

– Det är oerhört skönt att visade att vi kan komma hem och leverera som vi ska leverera. Jag är en stolt mas, säger Lindbäck som inledde sin karriär hos Masarna.

Det är första gången sedan 2004 som laget tagit sig till en SM-final och därmed kan Masarna vinna det första SM-guldet på 20 år.

– Vi har haft det tungt i några år nu, säger Antonio Lindbäck som nu reser vidare till Polen för VM-avslutningen i helgen innan han återvänder hem för finalen nästa vecka.

– Det är väldigt skönt att det har vänt och nu när vi är i SM-final är det bara att ge allt.

Även i den andra semifinalen var det ett lag som längtat länge efter en SM-titel som var starkast. Indianerna från Kumla tog ledningen med 15–3 efter de inledande heaten och med sex kvar att köra var den totala ledningen 88–56 vilket säkrade en finalplats. Den första gången sedan 2015 som laget är i en SM-final - och någon titel har man inte vunnit sedan 1991.

Publicerad:

LÄS VIDARE