Bromé säkrade Örebros fjärde raka seger

Publicerad 2020-01-11

Då är Örebro uppe i fyra raka segrar och Mathias Bromé i delad skytteligaledning.
– Jag visste när jag kom hit att jag skulle vara en ledare och bidra varje kväll och jag tycker att jag har gjort det så här långt, säger tvåmålsskytten till TT.

Tabelltrean Örebro styrde det mesta i första perioden då toppformationen med Shane Harper, Ryan Stoa och Mathias Bromé visade vägen i ett kokande och fullsatt Behrn arena. Redan efter två minuter sopade stekhete Mathias Bromé in en retur förbi målvakten Niklas Rubin.
– Det var i powerplay som vi har haft lite problem med. Men vi visst att de släpper mycket framför kassen och jag får pucken där och vänder om och det är öppet mål, säger Bromé.
Tio minuter senare producerade Örebros succékedja på nytt när Shane Harper sprätte upp 2–0 i krysset efter ett drömanfall som började i egen zon.

Succé för Bromé

Landslagsforwarden Mathias Bromé som lämnade Mora inför denna säsong har varit en total succé i Örebrotröjan. Och efter två nya fullträffar på lördagskvällen är han nu uppe på 14 SHL-mål och i delad skytteligaledning med Färjestads Victor Ejdsell.
– Ja, jag hörde det, men det viktigaste är att vi vinner. Men det är klart att det är kul. Det är ett kvitto på att du gör någonting bra och att du gör mål när du behöver göra det.
TT: Och nu kopplar alla ihop Bromé med NHL – vad säger du om det?
– Kul. Kul att man får lite rubriker och tror på mig. Så det är klart att det är roligt men jag är här nu och trivs fantastiskt bra i Örebro.
TT: Hur förklarar du då Örebros supersäsong?
– När vi gör det hårda jobbet är det inte många som slår oss. Vi måste jobba hårdare än de andra lagen för att vinna. Vi ska inte spela ut de andra lagen, vi har inte de kvalitéerna, inte den truppen eller det laget för det. Nej, det är det hårda jobbet som gjort oss framgångsrika.
I mittenperioden utökade Örebro ledningen två gånger om genom Joonas Rask och Jordan Boucher.

"Tre stygn rikare"

Men i tredje perioden klev Frölundacentern Max Friberg fram. Först bjöd Friberg på ett läckert solonummer, passerade fem Örebrospelare och satte till sist 4–1 mellan benen på målvakten Jonas Arntzen. Fem minuter före slutet reducerade sedan Max Friberg på nytt efter en spelvändning.
Men närmare än så kom inte göteborgarna. Mathias Bromé gjorde sedan sitt andra mål för kvällen när han satte 5–2 i öppen bur.
Bromé hade då kommit tillbaka efter att ha tvingades ta sig ut i omklädningsrummet efter en rejäl smäll över hakan på grund av en hög klubba av Rhett Rakhshani.
– Han vänder sig om och lyfter upp min klubba så att den träffade hakan. Men det är ingen fara, nu är man tre stygn rikare. Man får ett snyggt ärr liksom.
I slutsekunderna reducerade till sist förre Örebrospelaren Joel Mustonen. Regerande mästarna Frölunda är inne i en rejäl svacka - med CHL-semin mot Luleå inräknad är göteborgarna uppe fyra raka förluster.