48 000 åskådare – på en cupmatch för damer

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Foto: Twitter

Angela Sosa satte ettan, Aurélie Kaci tvåan.

Men huvudrollen i Atletico Madrids 2–0-seger mot Bilbao i den spanska cupen spelade de 48 000 åskådare som slog europeiskt rekord.

– Det här är varje fotbollsspelares dröm, säger målvakten Lolo Gallardo.

HISTORIA.

I versaler skriver La Ligas officiella twitterkonto om mötet mellan Athletic Bilbao och Atletico Madrid på San Mamés. Det syftar inte på gästernas 0–2-seger som för dem till semifinal, utan på de nästintill fullsatta läktarna på arenan.

”Otroligt gensvar”

48 121 personer var på plats. Enligt Bilbao är det nytt rekord för en europeisk klubbmatch på damsidan (även om det återstår en hel del till världsrekordet på landslagsnivå, de 90 185 personer som såg VM-finalen mellan USA och Kina 1999).

– Gensvaret från våra fans har varit otroligt. Vi är väldigt ledsna över att vi inte kunde tacka för stödet meden en seger, sa Joseba Agirre, tränare för Athletic Bilbao på presskonferensen.

”Folk hakar på, steg för steg”

Publiksiffran var högre än den varit under någon match för herrlaget den här säsongen. Men varför ens jämföra? För målvakten Lolo Gallardo är den viktigaste lärdomen av rekordpubliken att alla vinner om föreningens representationslag samverkar och lyfter varandra.

– Våra fans har visat igen att det inte är någon skillnad mellan herr- och damlaget och jag tror att folk hakar på, steg för steg. Damfotbollen växer och vi kommer säkerligen se flera lika fullsatta arenor, säger hon enligt klubbens hemsida.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN