Ekberg matchhjälte – tog Kiel till CL-final

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Han satte förlängningens sista mål.

Dessutom stoppade Niclas Ekberg Champions League-semins sista chans – genom att blocka ett stenhårt skott med ansiktet.

– De blir ju asförbannade, säger expert Claes Hellgren.

Semifinalen mellan tyska Kiel och ungerska Veszprém i Champions League i handboll blev högdramatisk. Inget skiljde lagen efter full tid, 29–29, och kampen om en finalplats gick till förlängning.

Efter de första fem förlängningsminuterna ledde Veszprém, med Andreas Nilsson i laget, med två mål. Men i den andra vände Kiel – där högersexan Niclas Ekberg blev avgörande. Först ordnade han 35–34, ungrarna kvitterade och sedan satte han ett ledningsmål till med 39 sekunder kvar.

Kiel behöll övertaget, sedan fick Veszprém ett frikast i förlängningens sista sekund. Petar Nenadic skulle ta hand om det från nio meter, och Kiels mur med bland andra Ekberg tänjde på hela kroppen för att täcka alla vinklar.

”Det där är illa”

Nenadic beslöt sig för att sikta till höger om muren – men Ekberg var i vägen för det stenhårda skottet som träffade svensken rakt i ansiktet. Ekberg föll rätt ner i golvet, och avancemangsjublet efter 36–35-segern blandades med ilska riktad mot Nenadic.

– De blir ju asförbannade på honom. Det där är illa, säger expert Claes Hellgren i Viaplays sändning.

Efter slutsignalen gav domarna rött kort till Nenadic för skottet i Ekbergs ansikte. 32-årige svenske matchvinnaren reste sig så småningom, och gick sedan runt på planen med en stor kylpåse på huvudet.

Finalen avgörs i morgon, tisdag. Där väntar Barcelona för Kiel.

Niclas Ekberg offrade ansiktet i segern mot Veszprém.
Foto: Viaplay
Niclas Ekberg offrade ansiktet i segern mot Veszprém.
Foto: Viaplay
Petar Nenadic.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE