Publicerad:
Uppdaterad:

Anmälningskaos efter träningsmatchen

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Cyril Langevine och Viktor Gaddefors.
Foto: YOUTUBE, BILDBYRÅN
Cyril Langevine och Viktor Gaddefors.

Jämtland Basket anmälde Södertälje Kings stjärna Viktor Gaddefors för ett rasistiskt glåpord.

Nu har en motanmälan gjorts mot nyförvärvet Cyril Langevine.

– Vi har anmält honom för hot och rasistiska uttalanden, säger Södertäljes klubbchef Johan Strömwall. 

Svenska basketligan har inte dragit igång än, men redan under försäsongen har det hettat till. Under helgens träningsmatch mellan Jämtland Basket och Södertälje Kings hamnade stjärnspelarna Viktor Gaddefors och Cyril Langevine i bråk. 

Tjafset ledde till att Jämtland lämnade in en anmälan till disciplinnämnden där Gaddefors anklagas för att ha uttryckt sig rasistiskt. 

– Så har våra spelare uppfattat det. Södertälje har en annan bild. Men vi måste skydda vår spelare. Vi får se vad disciplinnämnden kommer fram till, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson.

”Ryckts ur sitt sammanhang”

Södertälje har lämnat in en motanmälan och anklagar i sin tur Langevine för att ha startat bråket genom att vid flera tillfällen uttryckt sig rasistiskt och dessutom dödshotat Gaddefors. 

– Vi har utrett situationen internt och vi litar på vår spelare. Det känns oerhört tråkigt att Viktor blir anklagad för det här där ord ryckts ur sitt sammanhang. Men vi har gett vår version och känner oss trygga med den, säger Kings klubbdirektör Johan Strömwall och fortsätter: 

– Vi har spelare som styrker att det är så det har gått till och domaren står dessutom bredvid men gör inget, vilket också styrker vår version. 

SBL Herr inleds den 18 oktober.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: