Trots plats 18 - Ericsson nöjd med säsongen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

”Förväntningarna har överträffats”

Marcus Ericsson.
Foto: GETTY SPORT
Marcus Ericsson.

Marcus Ericsson är 18:e man i VM.

Men nöjd med säsongen.

- Ärligt talat så har mina förväntningar överträffats, säger han.

Marcus Ericsson lämnade Caterham innan förra säsongen var över. Det var ett år utan VM-poäng och i botten av startfältet. Han skrev på för Sauber, ett av de äldsta privatstallen inom F1, men ett stall som inte tog någon poäng under 2014.

Men året kunde knappast ha startat bättre. Han inledde 2015 med att ta poäng i premiären och när nu två deltävlingar återstår har han tagit nio poäng. Han ligger på plats 18 i sammandraget och är den förare som tagit minst antal poäng, bortsett från de som kör för Manor Marussia.

Nöjd

Ändå är han nöjd med året.

 - Jag visste inte alls vad som väntade mig inför säsongen. Sauber är ett team med en tung historia bakom sig, men förra året var väldigt svårt för stallet. När jag kom till teamet hade jag ingen aning om hur det skulle bli och var vi skulle starta någonstans, säger han till Formula1.com.

– Ska jag vara ärligt så har mina förväntningar överträffats, vi har varit med och slagits om poäng i nästan alla lopp.

Han har tagit poäng i fem av loppen i år, hans teamkollega Felipe Nasr har varit på poängplats i sex av loppen och han har samlat ihop 27 poäng.

Före McLaren

Det gör att Sauber ligger på plats åtta i det ekonomiskt så viktiga konstruktörsmästerskapet och när två lopp återstår är stallet nio poäng före McLaren. Placeringen i det mästerskapet avgör sedan hur stor del av vinstpengarna som teamet får - och för ett litet team är det en betydande del av budgeten.

Nästa år hoppas Ericsson på att stallet ska ta ännu ett steg framåt.

– Jag tror att det blir bättre eftersom vi har en stabilitet i teamet, säger svensken som förlängde sitt kontrakt redan i somras.

– Vi vet hur saker och ting fungerar, vi har koll på processen och mentaliteten. Vi är båda två väldigt involverade i utvecklingen av nästa års bil, och pratar med ingenjörerna om vad vi vill ha.

Lewis Hamilton har redan vunnit VM-titeln i F1 2015, två deltävlingar återstår, Brasiliens GP nästa helg och deltävlingen i Abu Dhabi den första helgen i advent.

Publicerad: