Tränarna: Han blir årets värvning

Av: Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Vem blir årets värvning i handbollsligan?

Mario Lipovac, Ystads IF, om du frågar tränarna.

– Jaså?! Det var ju roligt, säger han.

Redan mitt under förra säsongen blev det klart att Mario Lipovac skulle lämna de regerande (och blivande) mästarna IFK Kristianstad för Ystads IF.

Då hade Kristianstad redan kontrakterat två nya linjespelare förutom islänningen Arnar Arnarsson som spelade i laget.

Lipovac åkte ner till Ystad och satt med YIF:s vita tröja på presskonferensen, vilket väckte visst ont blod bland de orangea supportrarna.

Tror på rivalens värvningar

Ett halvår senare pekas 26-åringen ut som årets värvning av ligatränarna i Sportbladets enkät. Tvåa och trea är Skövdes Richard Hanisch, senast från norska Elverum men tidigare i RIK, Hammarby och Kristianstad, respektive Kristianstads nye islänning Teitur Einarsson.

Vem skulle du svara blir årets värvning?

– IFK Ystads Fredrik Petersen och Marcus Cleverly. Det är två meriterade nyförvärv för att vara en nykomling. De sticker ut. Sedan blir Hanisch, som är en vän till mig efter att vi spelat ihop både i RIK och Kristianstad, väldigt viktig för Skövde, säger Lipovac.

I dagens premiär ställdes Lipovac mot just Petersen och Cleverly i ett efterlängtat Ystadsderby, ett derby som Ystads IF vann med 24–21 efter bland annat nio mål av Ludvig Hallbäck.

”Ska inte vara fega”

Många pekar på att Lipovac fyller ett tomrum i YIF.

– De har väl saknat en tvåvägsspelande mittsexa. Men man ska ju fylla den luckan också.

Han bildar mittlås med nye norrmannen Lasse Balstad och med en starkare defensiv höjs förväntningarna både inifrån och utifrån på YIF.

– Målet är att bli topp-två. Vi ska inte vara fega i år.

Kim Andersson har jämfört sitt samarbete med Lipovac med det han hade i Kiel med Marcus Ahlm när den tyska klubben var bäst i världen.

– Det är ju smickrande. Man blir glad när man får höra sånt, säger Lipovac.

Publicerad:

LÄS VIDARE