Sandvikens glädjebesked – storstjärnan förlänger

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Sandvikens anfallsstjärna Christoffer Edlund blir kvar i bandyklubben i ytterligare två år.

31-åringen har förlängt sitt kontrakt efter 0–4-förlusten i SM-finalen mot Edsbyn för tre veckor sedan.

– Jag gillar att det finns en vilja att vara bäst sportsligt hela tiden, att vinna så många titlar som det bara går, säger han.

Beslutet fattade han för ett par dagar sedan, men till en början ville inte Christoffer Edlund avslöja var han skulle spela nästa säsong.

Nu kommer dock beskedet – Edlund förblir Sandviken trogen. Det nya avtalet sträcker sig över två år.

– För det fösta trivs både jag och familjen bra i Sandviken, vi har det väldigt bra här. Sen så trivs jag bra i föreningen med alla lagkamrater och ledare och den biten. Jag gillar att det finns en vilja att vara bäst sportsligt hela tiden, att vinna så många titlar som det bara går, säger han till Bandypuls.

Revansch en drivkraft

Sandviken förlorade årets SM-final mot Edsbyn med 0–4. Nederlaget tog hårt på Edlund, som länge funderade över sina alternativ. Det ryktades om en flytt till Ryssland eller Bollnäs.

Men till slut blev det alltså en förlängning i Sandviken.

– Det är roligt att vara med på resan SAIK har startat och se hur bra vi verkligen kan bli. Det är nåt som driver mig. Jag sa det innan, chansen att få stå på Studenternas igen, det kittlar lite. Att få chansen att göra en annan match, det driver mig, berättar han.

”Världens bästa forward”

Klubben är väldigt nöjd med Edlunds beslut. Men det finns en förhoppning om att vistelsen blir ännu längre än de två nya åren.

"Crille är världens bästa forward så det känns såklart jättebra att han valt att fortsätta göra sina mål hos oss. En fantastisk spelare som vi hoppas stannar hos oss resten av hans karriär men just nu är vi glada över att han fortsätter spela med oss de närmaste två åren", säger Sandvikens assisterande tränare Henrik Hagberg i ett pressuttalande.

Niofaldiga svenska mästarlaget Saik värvade Christoffer Edlund från Vetlanda 2009 och han har spelat i klubben sedan dess – borträknat utlåningen till ryska Jenisej säsongen 2014–2015. Den här säsongen passerade Edlund milstolpen 600 mål i Sandvikens svartvita tröja.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE