Förlamad i krasch

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Speedwayföraren Kim Jonsson bröt två ryggkotor: ” Han hade ingen känsel i kroppen”

I går kraschade speedway­föraren Kim Jansson illa i en match.

Det slutade i två brutna ryggkotor 26-åringen låg förlamad på marken.

–?Han flög som en vante. Jag tänkte direkt på min egen olycka, säger Robin Johansson, som själv förlamades i en olycka i fjol.

I det 12:e heatet bytte en förare spår, en annan ramlade och Kim Jonsson kom bakifrån och körde på dennes cykel.

–?Han flög som en propeller i luften, flera varv. Man såg direkt att det var allvarligt, säger Team Bikabs lagledare Bosse Jansson.

”Uppjagad och fick panik”

Banans ambulans var snabbt på plats och Kim Jansson var vid medvetande hela tiden.

–?Jag pratade inte själv med ­honom, men han var uppjagad och fick panik. Han hade ju ingen känsel i kroppen från bröstkorgen och nedåt, säger Bosse Jansson.

26-årige Jansson fördes till ­Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Efter undersökningar fick anhöriga och representanter det tunga beskedet: Två krossade ryggkotor och en lös benbit i kotorna.

”Inga positiva besked”

–?Vi fick inga positiva besked från läkarna direkt, säger Bosse Jansson, som blir extra bitter när han tänker på att Kim Jansson egentligen inte skulle ha kört matchen:

–?Han skulle ner till Polen och träna. Vi behövde folk och han­ ­åkte 40 mil på fel håll bara för att han är en schysst kille som ville ställa upp. Så händer det här en sketen division 1-match, Äh fy fan, säger Bosse.

Robin Johansson, är assisterande lagledare i team Bikab, han sitter i rullstol, förlamad efter en krasch ifjol. Nu fick han se sin kompis drabbas av samma öde.

–?Det är hemskt och jag vet ju själv hur det är. Min första tanke var på vad som hände ifjol. Han flög som en vante i luften, säger ­Johansson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN