Daniel Ståhl ska träna 25–35 procent mindre

Daniel Ståhl ska träna 25–35 procent mindre.

Tränaren Vésteinn Hafsteinsson tror att Ståhl kommer bli överraskad över vilket fantastiskt liv han kommer ha de närmaste tre åren.

— Jag kallar det pensionärsprogrammet, säger Hafsteinsson till Radiosporten.

Anledningen till nedgången i träningsdos är att inte slita ut Ståhl. För att han ska behålla sin plats som världsetta fram till OS i Paris 2024 handlar det istället om att bibehålla det han byggt upp.

— Slitet är slut. Han behöver inte bygga huset, huset är redan byggt. Nu ska han bara ta hand om det, säger tränare Vésteinn Hafsteinsson.

Hafsteinsson tror att den olympiska mästaren kommer bli förvånad över hur mycket mindre jobbigt det

— Han kommer bli lite överraskad över vilket fantastiskt liv han kommer ha de närmaste tre åren. Jag kallar det pensionärsprogrammet, säger han.

Tränaren menar att Ståhl kommer ha chansen att njuta mer av tillvaron och bara vara den han är. Han säger bland annat att Ståhl kommer att ha mer tid för att ge sig ut i naturen, för att till exempel jaga och fiska, istället för att träna.

Hafsteinsson är själv spänd på utmaning att få till ett lagom hårt träningsprogram.

— Jag kan inte tänka mig en roligare utmaning än att ta på mig att hitta rätt, säger han.

Daniel Ståhl på Finnkampen 2021.
Daniel Ståhl på Finnkampen 2021.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.