Skellefteå bröt en tre matcher lång förlustsvit.

Tacka förstakedjan och de speciella Leksandsdödarna Rickard Hugg, Jonathan Johnson samt Linus Karlsson för det.

De har svarat för fem av åtta mål mot dalalaget säsongen 21/22.

Leksand och Skellefteå möts två gånger på tre dagar i den här sista veckan av grundseriehockey 21/22.

Och på tisdagskvällen var det första mötet mellan lagen som visat sviktande form och båda lagen kom till Tegera Arena med tre förluster i rad.

Skellefteå inledde piggast i matchen och förde spelet.

Helt rättvist fick man det första målet, 0–1, när elva sekunder återstod. Det var Skellefteås förstakedja med Rickard Hugg, Jonathan Johnson samt Linus Karlsson som låg bakom målet, som kom i powerplay.

Trivs mot Leksand

Kedjan brukar trivas mot Leksand och inför tisdagsmatchen hade man svarat för tre av fem Skellefteå-mål mot dalalaget den här säsongen. För Hugg är matcherna mot Leksand speciella eftersom han fick sin hockeyutbildning på Leksands Hockeygymnasium.

I andra perioden gasade gästerna på rejält och hade stort puckinnehav i Leksands zon och vann skotten med 12–6.

0–2 kom helt rättvist efter 17:50 när Albin Sundsvik utökade ledningen via en halvträff där pucken letade sig in mellan benen på Leksands målvakt.

– Vi jobbar hårt och har steppat upp sedan senast. Ska vara helt ärlig så siktade jag på bortre sidan, men lite turligt gick pucken in. Vi jobbar stenhårt över hela isen. Vi visar idag att vi har en växel till, säger 0–2 målskytten till CMore.

Målkungen slog till

I den tredje perioden inledde Leksand operation upphämtning och målkungen Max Veronneau satte sitt 32:a mål för säsongen efter 101 sekunder av tredje perioden. det är den bästa målnoteringen på 14 år i SHL, för övrigt.

Men Skellefteås förstakedja med Karlsson, Johnson samt Hugg, som trivs så bra mot Leksand, kontrade snabbt och låg bakom 1–3 efter 5.54 av tredje perioden.

Det var besvikelse i Leksandslägret.

– Skellefteå får en för lätt resa, vi måste hitta en väg att vinna. Vi vågar inte hålla upp trycket och blir för långa och det öppnar upp sig åt alla möjliga håll, säger backen Patrik Norén.

Resultatet innebär att Leksand får väldigt svårt att nå en plats topp sex i tabellen och en automatiskt plats i slutspelet. För Skellefteå innebar de tre poängen att man hakar på Luleå och Rögle i tabell-toppen.