Hargin tog pallplats på hemmaplan

Av: Emelie Fredriksson, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Tävling hemma i Stockholm.

Då slog Mattias Hargin till med säsongens första pallplats - en tredjeplats i parallellslalom.

– Stödet som var i dag var bara wow, säger en känslosam Hargin.

Lagom till VM - och på hemmaplan – slog Mattias Hargin i kväll till med säsongens första pallplats.

I Hammarbybackens värlscupparallellslalom knep 31-åringen en tredjeplats efter att ha vunnit matchen om tredjeplatsen mot britten Dave Ryding.

– Det var fantastiskt. Magisk känsla. Stödet som var i dag var bara wow. Det var extremt skönt att avsluta med en vinst och få vara med på prisutdelningen, säger Hargin som var känslosam på pallen.

– Det var mycket känslor. Hela kvällen har jag verkligen gett allt så det var skönt att köra så pass snabbt.

”Hade en plan”

Hargin var nära att åka ut direkt efter att ha varit 37 hundradelar efter Daniel Yule i det första åket. I det andra gasade han på rejält och slog ut schweizaren.
Just avslutningen var Hargins starka sida hela kvällen.

– Vi hade en plan. Jag satte kanske inte hoppet hela tiden, men vi hade pratat om att just här nere köra som Myhrer körde i fjol. Han avgjorde många åk här nere och jag tyckte att jag gjorde det på ett liknande sätt, säger han.

Tävlingens andra svensk, Frida Hansdotter, blev fyra efter att ha förlorade matchen om tredjeplatsen mot norskan Nina Löseth efter en miss i ett hopp i backen.

– Det är magiskt att tävla här, men jäkla svårt över det där hoppet. Man måste ligga på en sådan ’limit’ i parallellslalom och jag ville för mycket. Jag ville vinna jag..., säger hon till Sportbladet.

Hyllar Hargin

Samtidigt hyllade hon landslagskollegan Hargin:

– Helt fantastiskt. Det här är verkligen hans hemmaplan. Det är helt fantastiskt att komma ner och tas emot av det här. Jag unnar honom allt.

Amerikanska stjärnan Michaela Shiffrin vann på damsidan, medan överraskningen Linus Strasser tog sin första världcupseger på herrsidan.

VM avgörs 6–19 februari.

Mattias Hargin knep tredjeplatsen.
Foto: Marcus Ericsson
Mattias Hargin knep tredjeplatsen.
Publicerad: