Hamilton hedrade Chadwick Boseman

Publicerad:
Uppdaterad:
Lewis Hamilton.
Foto: Francois Lenoir / TT NYHETSBYRÅN
Lewis Hamilton.

SPORTBLADET

Lewis Hamilton tog pole position i Belgien GP i F1.

Efteråt klev han upp på bilen och korsade armarna i en gest för att hedra bortgångna Black Panthern-skådespelaren Chadwick Boseman.

– Jag vill dedikera min pole position till Chadwick, skriver britten på Twitter.

Regerande världsmästaren Lewis Hamilton tog pole position i Belgien GP i F1 för sjätte gången och satte nytt banrekord 1.41,252.

Efter kvalet ställde han sig på sin bil och korsade armarna för att hedra skådespelaren Chadwick Boseman som gått bort i cancer.

”Jag vill dedikera min pole position till Chadwick. Det han åstadkom och arvet han lämnar är så fantastiskt. Han inspirerade en hel generation av unga svarta män och kvinnor och gav de en sann superhjälte att se upp till. Vila i kraft (power) min vän”, skriver han på Twitter.

Foto: Jordan Strauss / TT NYHETSBYRÅN
Chadwick Boseman.

Blev 43 år

Chadwick Boseman slog igenom med succéfilmen ”Black Panther”, en av de första superhjältefilmerna med en svart person i huvudrollerna.

Han blev 43 år gammal efter att ha varit sjuk i tjocktarmscancer sedan 2016.

– Jag vaknade upp till den sorgligaste av nyheter att Chadwick hade dött. Det här har varit ett så tungt år för oss alla så det tog hårt. Jag ville gå ut och köra i perfektion för allt han gjort för vårt folk och hur han visat unga barn vad som är möjligt, säger Hamilton.

Hamilton leder VM-serien 37 poäng före Max Verstappen.

Publicerad:

LÄS VIDARE