I stormötet med Tottenham klev han fram som stor hjälte med två mål.

– Jag ville göra skillnad, säger han efteråt.

TA UT DITT DRÖMLAG I NYA VM-ELVAN 2022
HÄR!

Liverpools säsong har präglats av tunga skador och svaga resultat. Därtill har Mohamed Salah periodvis haft stora problem med målskyttet och samspelet med nyförvärvet Darwin Nunez har varit ifrågasatt.

Nu tycks det ha lossnat.

PLUS: Stor genomgång: Alla allsvenska spelare utan kontrakt i vinter

Salah har öst in mål i Champions League, Darwin Nunez börjar komma i gång på allvar – och i söndagens tungviktsmöte med Tottenham var det just den duon som fixade segern.

Två klassmål

1–0-målet kom i den elfte minuten av Mo Salah, framspelad av just Nunez.

I den 40:e minuten kom 2–0.

Målvakten Alisson skickade upp en långboll, Spurs-mittbacken Eric Dier nickade snett och bollen hamnade rakt i gapet på Salah som chippade in bollen i nät.

Fotbolls-VM 2022: Spelschema och tv-tider – alla matcher

Succéinhopp av Kulusevski

Med 20 minuter kvar gjorde Dejan Kulusevski comeback efter skadefrånvaro – och svensken behövde bara några sekunder på sig för att sätta avtryck på matchen.

Han hittade fram till Harry Kane med ett läckert instick och Kane bombade in 2–1, vilket blev slutresultatet.

PLUS: Rankar: 20 hetaste övergångarna i Premier Leagues historia

– Spurs är alltid en tuff motståndare, men jag ville göra en skillnad för laget i dag. Förhoppningsvis blir det här en vändpunkt för oss, säger Mohamed Salah i Sky Sports efteråt.

Köp dina rosa och blågula prylar i Sportbladet Shop här!