Rapaport knäskadad: ”Okej att bryta ihop”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Hon slog sig in i det alpina landslaget i våras.

Nu pekar allt på att säsongen är över för Helena Rapaport, 23.

– Det är okej att bryta ihop nu, för att resa mig starkare än innan, säger hon till SVT Sport.

Alpinåkaren Helena Rapaport, 23, debuterade i världscupen i december 2015 och slog sig i våras in i landslaget, efter att ha gått igenom en tuff period i livet. Den 18 juli 2016 omkom systern Matilda Rapaport i en lavinolycka i Chile.

– Matilda är min största inspiration och förebild. Hon var också min bästa supporter. Jag har varit så lyckligt lottad att ha fått ett sådant stöd ifrån min allra största idol. Jag vet att hon hejar på mig varje dag nu också, och jag vet hur stolt hon hade varit. Det finns ingen jag hellre hade ringt och berättat för när jag fick reda på att jag var uttagen. Hela min fantastiska familj har alltid hjälpt mig framåt och det är tack vare deras support som jag har tagit mig dit jag har. Och tillsammans tar vi oss vidare och minns vår Matilda, sa Helena till Sportbladet i maj.

Ramlade i Schweiz

Sedan dess har hon fortsatt att sträva efter sitt mål att en dag slå sig in i världstoppen och kommande säsong skulle bli hennes första som ordinarie landslagsåkare.

Men säsongen blev inte som hon hade tänkt.

För två veckor sedan ramlade 23-åringen under en träning i Schweiz och nu står det klart att knäskadan hon ådrog sig är så allvarlig att hon troligen kommer att missa hela säsongen.

– Det visade sig vara en broskskada som först inte såg så stor ut, men under artroskopin visade sig vara värre än befarat. Det verkar vara svårt att säga exakt hur lång tid kroppen behöver för att reparera skadan, säger Helena till SVT Sport.

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

”Riktigt tråkigt”

– Det känns riktigt tråkigt att säsongen inte ens fick börja. Jag kände mig starkare både mentalt och fysiskt än någonsin tidigare. Men jag vet att det är okej att bryta ihop nu, för att resa mig starkare än innan, fortsätter hon.

På Instagram skickar hon en hälsning till sina följare:

Det har gjort ont den här gången när mitt jobb och mina planer i ett ögonblick tagits ifrån mig, men mina drömmar återstår. Tills vidare hejar jag från bänken på alla mina lagkamrater”, skriver hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE