Förra boxningsstjärnan gravid: ”Otroligt häftigt”

Av: Filip Durefelt

Publicerad:
Anna Laurell la av i fjol.
Foto: Bildbyrån
Anna Laurell la av i fjol.

Hon la boxningshandskarna på hyllan efter OS i Rio i fjol.

Nu väntar nästa utmaning för Anna Laurell Nash, 37, som är gravid med sitt första barn.

– Det ska bli otroligt häftigt, säger Laurell Nash.

Redan efter OS i London 2012 slutade Anna Laurell Nash, men gjorde comeback inför spelen i Rio förra sommaren då åldersgränsen höjts.

Hennes sista satsning på en OS-medalj blev dock bara en match kort. Svenskan föll redan i första matchen i 75-kilosklassen, och meddelade kort därefter än en gång att karriären var över.

Men Laurell Nash har trots uteblivna matcher spännande tider som väntar. 37-åringen, som vunnit två VM-guld och tre EM-guld, är gravid med sitt första barn.

”Väldigt förväntansfull”

– Jag är i sjunde månaden och det känns väldigt väldigt bra. Jag trodde inte jag skulle vara så glad som jag är nu, men det blir otroligt häftigt. Det är mitt första så vi får se hur allting går. Jag är väldigt förväntansfull och glad, det ska bli jättekul, säger hon till Sportbladet.

Anna Laurell Nash är gift med den australiske boxningstränaren Daniel Nash sedan några år tillbaka.

Hon menar att det tog ett tag att vänja sig vid att inte ha full kontroll på hur kroppen växer i och med graviditeten.

– Det har varit lite frustrerande, men ändå helt okej. Jag har ändå kunnat träna. Jag tränar nästan varje dag även om det är väldigt lätt. Vissa kan inte röra sig i mitt stadie så jag är lyckligt lottad som är frisk och stark.

Blir det en boxare?
– Det får vi se, haha. Det är en liten hon så hon får välja själv.

Sportbladet träffar Laurell Nash i boxningsklubben IF Linnéas lokaler på Södermalm i Stockholm, där hon till vardags tränar klubbens elitgrupp.

Just denna dag har Erik Skoglund öppen träning inför nästa månads möte med Callum Smith i den nya boxningsturneringen World Boxing Super Series.

– Jag tror det blir riktigt tufft för Erik, men det är helt rätt av honom att gå den här matchen. Det är nu han ska göra det och det är de här riktigt tuffa motståndarna han velat ha.

Publicerad:

LÄS VIDARE