Indianerna tog skrällseger mot stjärnfyllda Dackarna

Av: Stefan Holm

Publicerad:
Uppdaterad:
Piotr Protasiewicz.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Piotr Protasiewicz.

Dackarna åkte till Sannahed för att hämta två nya poäng i speedwayens elitserie.

Det blev inte så.

Indianerna svarade för omgångens knall och vann med 46–44.

– Vi ska kunna slå alla lag hemma, säger lagledaren Peter Johansson.

Indianerna besegrade Lejonen i den förra omgången, och det var tydligen ingen tillfällighet.

Under tisdagen svarade Kumla-klubben för en ordentlig skräll och besegrade Dackarna, som rymmer VM-förarna Greg Hancock, Patryk Dudek och Maciej Janowski.

Avgjordes i sista heatet

De två sistnämnda hade chansen att säkra gästernas seger med en femetta i det sista heatet, men trotjänaren Piotr Protasiewicz och Anders Thomsen ville annorlunda och fixade 3–3, vilket gav 46–44.

Peter Johansson, Indianernas lagledare, var förmodligen ensam om att inte vara överraskad.

– Jag har haft en god känsla hela dagen och räknade med att vi skulle bjuda upp till en god kamp. Vi är bra hemma, men det blev lite för spännande. Vi hade gärna velat avgöra tidigare, säger han till Sportbladet.

Pedersen poänglös

Prestationen förstärks av det faktum att Bjarne Pedersen blev utan poäng och lagkaptenen Ludvig Lindgren endast körde in tre på sin reservplats.

– Många delar fungerade inte, och ändå lyckades vi vinna. Det visar att vi gjorde rätt val i nomineringarna, då det var världsklassheat, säger Peter Johansson.

Smedernas första poängförlust

I Vetlanda samlades 2 130 personer på motorstadion för att se en repris av fjolårets SM-final, då Smederna åkte söderut och blåste smålänningarna på titeln.

Eskilstuna-laget såg ut att gå mot en säker seger och ledde med tio poäng efter lika många körda heat, men smålänningarna avslutade starkt och lyckades rädda en poäng (45–45) genom en femetta i heat 15. Smedstjärnan Fredrik Lindgren blev då omkörd av VM-kollegan Bartosz Zmarzlik, som passerade mållinjen efter lagkamraten Artem Laguta, som körde in 17 poäng på sina sex heat.

Smederna, som tillämpade rider replacement för Niels-Kristian Iversen, är dock fortfarande obesegrat och toppar tabellen efter fyra omgångar.

Publicerad: