Oväntade svenska hattrick-hjälten

Karriärens första av Hampus Lindholm

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

TAMPA. Det var Hampus Lindholms show i NHL i natt.

Den skånske Anaheim-backen fullbordade karriärens första hattrick mot New Yorks Islanders.

På övertid, dessutom.

– Ibland har man bara det flytet, men det var förstås fantastiskt kul att se alla de puckarna gå in, säger han till Sportbladet efter 5-4-segern.

1 av 2 | Foto: Frank Franklin II / TT / NTB Scanpix

Hampus Lindholm har i flera år varit en av de skickligaste svenska backarna i Nordamerika – utan att föräras särskilt braskande rubriker.

Men efter nattens uppvisning mot New York Islanders i Barclays Center i Brooklyn är det nog slut på den relativa anonymiteten.

För det var alltså den 23-årige helsingborgaren som medelst karriärens urladdning bärgade en synnerligen välbehövlig seger åt ankorna från Anaheim.

Först prickade han in två mål under ordinarie matchtid – och när 57 sekunder återstod av övertidsperioden fullbordade han ett hattrick genom att svepa in den avgörande 5-4-pucken från högra tekningscirkeln.

Snacka om succé.

– Ja, sånt händer inte precis varje dag, säger Hampus blygsamt när vi talar med honom efter avgörandet.

– Men ibland har man bara det flytet. Jag har skjutit mycket på slutet och nu lossnade det. Det var förstås fantastiskt kul att se alla de puckarna gå in.

”Verkligen en viktig seger”

Det är dock segern i sig som värmer allra mest, visar det sig.

– Vi har haft en olycksalig förmåga att tappa ledningar och förlora tungt på slutet. Och det såg ju ut att gå likadant ikväll igen, fortsätter han.

– Men nu kom vi tillbaka och det känns fantastiskt skönt. Det här var verkligen en viktig seger för vårt lag.

Även Rickard Rakell gjorde ett mål – och Ryan Getzlaf bidrog med fyra assist, inklusive till matchhjälten Lindholms sudden death-pärla.

Första på sex år i NHL

Lindholm slog sig därmed in på en sällsynt lista för NHL-backar som fullbordat ett hattrick med ett övertidsmål. Den senaste att lyckas med bedriften var en annan Anaheim-back, Ljubomir Visnovskij, 2011.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: