Malmö värvar Lugis stjärnveteran

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Samtidigt lämnar tränaren klubben

Ulf Sivertsson.
Foto: Bildbyrån
Ulf Sivertsson.

HK Malmö byter tränare.

Sportbladets avslöjande att Ulf Sivertsson lämnar efter säsongen har nu bekräftats.

Han ersätts av nuvarande spelmotorn Stian Tönnesen.

Dessutom värvar Malmö Lugistjärnan Zoran Roganovic.

Det är mycket snack om och kring HK Malmö dessa dagar.

I går i segermatchen mot Aranäs gjorde landslagsstjärnan Fredrik Petersen sin första match för klubben efter hemkomsten från Bundesliga. I samma match stod målvakten Dan Beutler för en fantastisk insats och noterades för en räddningsprocent på 76 (exklusive straffarna).

På onsdagseftermiddagen höll Malmö presskonferens och där bekräftades Sportbladets tidigare avslöjande att tränaren Ulf Sivertsson lämnar klubben efter säsongen.

Spelmotorn tar över

53-årige Sivertsson är inne på sin andra säsong i tabellfemman Malmö och hade ett avtal på 2+1 år. Klubben valde att inte utnyttja optionsåret, ett beslut man var tvungna att ta senast den 31 januari.

Ny tränare blir, som Sportbladet också uppgav tidigare i dag, Stian Tönnesen, i dag spelmotor i laget. Den snart 42-årige norrmannen fungerar redan som assisterande spelande tränare till Sivertsson och uppges ha ett stort förtroende från spelartruppen.

Sexfaldig skyttekung

I ryggen har Malmö numera en kuwaitisk shejk, Ahmad Al-Shohomi, som snabbt upphöjts till hedersordförande i klubben och på presskonferensen presenterades också ett namnkunnigt nyförvärv: Zoran Roganovic.

Den 38-årige storskytten har spelat i Lugi de senaste två säsongerna efter många år i H43, där han vann elitseriens skytteliga hela sex gånger.

Roganovic ansluter till Malmö i sommar.

Häromveckan fick Ulfs lillebror Thomas sparken som förbundskapten för damlandslaget. Därmed står de båda meriterade tränarbröderna just nu utan kontrakt inför nästa säsong. De jobbade tillsammans som tränare i danska Kolding i flera år.

Publicerad: