Elitserien i bandy

Vändningen fullbordad – Edsbyn till SM-final

Av: 

Johannes Hägglund

SPORTBLADET

Vändningen är fullbordad.

Edsbyn hämtade upp både 0–2 i matcher och 0–2 i den avgörande semifinalen – och är nu klart för SM-final.

– Det ska bli grymt roligt, säger lagkaptenen Jonas Edling.

Edsbyn vägrade verkligen ge sig i den här semifinalserien mot Villa Lidköping, trots att Villa hela tiden legat i förarsätet.

– När vi låg under med 0-2 i matcher och åkte hem från Villa pratade vi inte med varandra på en halvtimme kändes det som. Grymt tungt. Sedan när vi började snacka ihop oss började vi inse att det är fullt möjligt, säger lagkaptenen Jonas Edling till Sportbladet.

Vände på matchserien

Edsbyn vann både match tre och fyra, och tog den här serien till en helt avgörande match. Väl där var det Villa som återigen kopplade ett ordentligt grepp om finalplatsen. Efter knappt 20 minuter hade Villa gått ifrån till 2-0.

– Vi har legat under varje match, och att de gjorde 2-0 nu också var inte roligt. Men vi trodde fortsatt på oss, säger Edling.

Innan halvtidsvilan hade man fått till en reducering och på tilläggstid kom även kvitteringen genom Mattias Hammarström.

Och Hammarström var inte klar där. Han blev Edsbyns stora hjälte efter att ha gjort ytterligare två mål. Först gjorde han 3-2 och sedan det viktiga 5-3-målet.

– Klart det var jobbigt att vara Edsbynspelare när vi låg under med 2-0 i matcher, men vi vet att vi har någon urkraft här uppe i skogen, som vi kan hämta när det verkligen behövs, säger Hammarström till bandyplay.se

I finalen ställs den regerande mästaren Edsbyn mot Sandviken.

– Jag har faktiskt inte funderat på den än. Vi sitter fortfarande kvar i omklädningsrummet och njuter av det här, men det ska bli grymt roligt att spela en final igen, säger Jonas Edling.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Sandviken klart för final efter drama

ÄMNEN I ARTIKELN

Elitserien i bandy

Jonas Edling