Sandviken kvitterade i matcher – blir en femte avgörande

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

0–2 i matcher blev 2–2.

Efter att ha tappat en 2–0-ledning kunde Sandviken till slut vinna efter ett hattrick av Christoffer Edlund.

– Det är sådana här gånger vi kliver fram, säger 3–2-målskytten Hannes Edlund till Bandypuls.

Sandviken var piskade att vinna då en förlust skulle innebära att det var färdigspelat för den här säsongen. Efter en grinig inledning, där det blev gruff nere i Sandvikens straffområde redan efter drygt en minut, kunde bortalaget ta ledningen efter drygt halva den första halvleken.

Ett mål som Hammarby ville ha bortdömt. Efter ett inspel från vänsterkanten plockade Christoffer Edlund ner bollen med bröstet och kunde sedan peta in bollen i öppet mål efter ett passivt försvarsspel av hemmalaget.

Hammarbyspelarna menade att bollen var över linjen innan Edlund var på bollen med klubban, men det tyckte inte domare Daniel Labe som dömde mål.

Två mål på två minuter gånger två

Hemmalaget var det bollförande laget medan gästerna spelade smart. Lagen utbytte chanser och det kändes som att matchen kunde ta vilken väg som helst.

Direkt i den andra halvleken passade Sandviken på att utnyttja ett misstag av hemmalaget och Christoffer Edlund kunde dubbla ledningen. Men drygt två minuter senare hade Hammarbys Ilja Grachev hunnit med att skjuta i stolpen i ett anfall och sedan styra in reduceringen i ett annat.

Hammarby kunde sedan kvittera och det såg ut som att avslutningen skulle bli en riktig rysare. Men när hemmalaget såg ut att gå mot ett segermål kunde i stället Sandviken göra två mål på två minuter och tvingade till en direkt avgörande kvartsfinal i Sandviken på lördag.

– Man ska inte hålla på och förstora det för mycket för då kan det bli en tyngd på axlarna i stället. Men vi var med om det förra året och vi är en jäkla stark grupp. Det tycker jag att vi visat flera gånger under den här säsongen att det är sådana här gånger vi kliver fram och det visar vi i dag, säger 3–2-målskytten Hannes Edlund till Bandypuls.

Efter ett sent mål av Christoffer Edlund slutade matchen 5–2 till Sandviken.

Publicerad:

LÄS VIDARE