Mayweather mot ännu en comeback – kan tjäna 94 miljoner

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Chris Seward / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Floyd Mayweather Jr. ser ut att gå ytterligare en match i boxningsringen.

Amerikanen berättar för TMZ Sports att han ska gå en uppvisningsmatch i Japan under 2019.

– Jag tror att det blir i juli, drygt 94 miljoner kronor för tre ronder. Alltid på mina villkor, säger han.

Under nyårsnatten visade Floyd Mayweather Jr. att han fortfarande är att räkna med.

Den 41-årige amerikanen knockade den japanske kickboxaren Tenshin Nasukawa tre gånger under en uppvisningsmatch i Tokyo och tjänade 80 miljoner kronor för en fajt som varade i 140 sekunder.

Fajten mot Nasukawa var Mayweathers andra comeback inom boxningen – den 26 augusti 2017 gick han tio ronder mot Conor McGregor och vann på teknisk K.O. Han förlängde då sin förlustfria svit till 50 raka matcher.

Påstår att han erbjudits 750 miljoner

Nu kan Floyd Mayweather Jr. vara aktuell för ytterligare en comeback.

På Instagram har boxaren lagt ut en gammal video (från 2017) där han står och slår på en säck på sitt gym i Las Vegas. Videon har fått flera följare att spekulera om en ny match är att vänta inom kort.

Tidigare denna månad har han själv sagt att han kan gå upp i ringen igen i år, och att han fått flera erbjudanden, värda totalt 750 miljoner kronor, för att genomföra ett par uppvisningsmatcher. För TMZ Sports har han berättat att han kan återvända till Japan under 2019.

– Jag har en ny fajt i Japan. Jag tror att det blir i juli, drygt 94 miljoner kronor för tre ronder. Alltid på mina villkor. Det handlar om en japansk boxare, före detta boxare har jag hört. Jag fick ett samtal i dag, sa han för en vecka sedan.

Publicerad:

LÄS VIDARE