Danmark är klart för VM-final på hemmaplan.

VM-kungen Mikkel Hansen ledde sitt lag till en kross av Frankrike.

– Perfektion av Danmark, säger Viasats expert Hanna Fogelström efter 38–30-utklassningen.

Regerande världsmästarna Frankrike har haft världens främsta defensiv i över tio år.

I VM hade man släppt in 23,5 mål i snitt fram till fredagens semifinal i Hamburg.

Då gick Danmark in och pulvriserade det franska försvaret redan före paus.

När Mikkel Hansen smällde dit ett mål i första halvleks sista sekund var det inte bara hans sjunde i matchen utan också Danmarks 21:a(!).

Danskarna stod för VM:s mäktigaste halvlek och ledde i paus med 21–15.

De franska målvakterna hade då bara åstadkommit en enda räddning och den kom just före halvtid.

Hansen, som av allt att döma kommer att koras till VM:s kung, gjorde inte bara sju mål i första halvlek utan också fyra assist, många av av dem av absolut toppklass.

– Undrar om vi får se en spelare på den här nivån igen. Jag har aldrig sett det, säger Viasats Martin Frändesjö.

Aldrig vunnit VM-guld

I början av andra punkterade danskarna matchen direkt. I den 37:e minuten stod det 26–18 och matchen slutade 38–30. Hansen stannade på tolv mål.

Morten Olsen, som knappt spelat i turneringen, kom in och gjorde fem mål i andra halvlek. Andremålvakten Jannick Green stod också för en stabil insats.

Men i princip alla delar av det danska laget och spelet var på topp denna kväll. Till exempel hade man bara fyra tekniska fel under hela matchen.

Därmed är Danmark, som aldrig vunnit VM utan ”bara” OS och EM, klart för VM-final hemma i Herning på söndag efter nio raka segrar i turneringen.

Vilka de ställs mot avgörs senare i kväll när Tyskland möter Norge med avkast kl 20.30.