Pontus Tidemand åtta i årets VM-debut

Sebastien Ogier vann Rally Monte Carlo 2019

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Pontus Tidemand åtta när Sebastien Ogier vann WRC i Rally Monte Carlo 2019
Foto: M-SPort
Pontus Tidemand åtta när Sebastien Ogier vann WRC i Rally Monte Carlo 2019

Pontus Tidemand slutade åtta i årets VM-premiär.

Nu laddar han inför Rally Sweden.

– Jag är ordentligt taggad för att ge allt på hemmaplan, säger han.

När ett styrstag gick sönder efter det att Tidemand slagit i en sten under fredagen försvann alla möjligheter till en topptid. Svensken och kartläsaren Ola Fløene missade två specialsträckor, men kunde starta om under lördagen.

Därefter har deras insats i Rally Monte Carlos varit stabil.

- Vi sa från början att vi ska göra det här ordentligt. Våga låta oss ta tid att lära känna bilen, bygga upp vanan bit för bit och inte stressa upp oss över att andra åker snabbare. Vi kom hit utan förväntningar, vårt enda mål var att ta oss igenom tävlingen och få den erfarenheten vi behöver för att kunna ladda på i Rally Sweden, säger Tidemand.

Pontus Tidemand åtta i årets VM-debut

Han var den enda av M-Sports förare som inte körde av vägen vid något tillfälle.

– Den här tävlingen har gett oss mycket med tanke på framtiden och jag är så tacksam över att vara här. Vi har gjort bra framsteg under de här dagarna i allt från känsla till hur vi måste jobba med noterna så de matchar farten. Mycket nytt på en gång, jag har inte behövt lära mig så här mycket på många år, men jag älskar det, säger Tidemand.

– Jag har sagt det många gånger i helgen, men bilen är helt fantastisk, och man vill gärna pusha hårdare när man känner att man kan, men nu hade det kunnat ge motsatt effekt. Rally Sweden är bara några veckor bort och jag är ordentligt taggad för att ge allt på hemmaplan. Där vill vi verkligen vara med och fighta och kunna konkurrera med våra motståndare. Det är vad vi ställer in siktet på nu och ska göra noggranna analyser och se vad vi kan göra för att optimera vår prestation.

Sebastien Ogier vann Rally Monte Carlo 2019

Tävlingen vanns av den regerande världsmästaren Sebastien Ogier, som i år lämnat M-Sport för Citroën. Det var hans sjätte seger i rad i Rally Monte Carlo.

– Av alla rallyn var det framförallt detta jag ville vinna i år, säger han.

– Jag är otroligt lycklig.

Nästa VM-deltävling är just Rally Sweden, som avgörs den tredje helgen i februari.

Publicerad:

LÄS VIDARE