Tre mål av Hedqvist på bara tre minuter

Uppdaterad 2016-12-08 | Publicerad 2014-12-12

Joakim Hedqvist blev fredagens bästa målskytt i elitseriebandyn med fem mål – bland annat tre mål på tre minuter i första halvlek – när hans Vänersborg vann hemma mot Kungälv med 9–5.

Hedqvist gjorde matchens första mål på hörna i 23:e minuten. Drygt en och en halv minut hittade den 37-årige skarpskytten rätt igen i samband med en hörna. Och ytterligare en och en halv minut senare sköt Hedqvist 3–0 på straff.

Bortalaget reducerade två gånger om före halvtidsvilan, men i andra halvlek gjorde Vänersborg fyra raka mål – ett av dem av Hedqvist på straff – fram till 7–2.

Två minuter in på tilläggstid kom Hedqvists femte fullträff, den här gången via ett spelmål sedan Emil Viklund frispelat Hedqvist.

Vänersborg är femma i tabellen, två poäng bakom tabelltvåan Västerås som vann derbyt mot Tillberga med 9–4 efter bland annat tre mål av Ted Bergström.

Västerås har i sin tur sex poäng upp till serieledande Sandviken, som hemmaslog Sirius med 4–2. Segern var det regerande mästarlagets tionde på elva matcher.

Övriga resultat i fredagens omgång: Villa-Lidköping–Broberg-Söderhamn 9–5, Ljusdal–Edsbyn 1–4, Vetlanda–Hammarby 4–4.