Stark vändning av Mora i första semin

Publicerad 2018-04-05

Täby öppnade det första semifinalmötet mot KAIS Mora med tre mål på nio minuter.

Men dalalaget – som vann grundserien med fem poäng till tvåan IKSU – visade prov på styrka när de jagade i kapp, och sedan förbi Täby.

Storstjärnan Anna Wijk gjorde två av målen i 7–4-segern.

Den första av fem semifinalmatcher mellan Mora och Täby slutade med seger för förhandsfavoriterna från Dalarna.

Gästerna öppnade dock starkast framför de 493 personer som tagit sig till Unihoc Arena. 1–0, 2–0 och 3–0 kom på bara nio minuter. Och sedan rullade målen in på löpande band. Moa Tschöp – som vann grundseriens poängliga – noterades för fyra nya poäng.

Ledningen i matchen behöll Täby fram till slutet av den andra perioden.

Wijk avslutade målskyttet

Men efter två sena mål i period två kunde Mora vända från 3–4 till 5–4.

Sedan var det Mora för hela slanten. My Kippilä och Anna Wijk stängde matchen med sina fullträffar – den sista i tom kasse.

Mora leder nu med 1–0 i matcher i semifinalserien som spelas i bäst av fem matcher. I den andra semin återfinns Pixbo Wallenstam och IKSU.