Kläbo nobbar rivalens bröllop: ”Bortrest”

Publicerad:

SPORTBLADET

De är bittra rivaler i längdspåret.

Men när Aleksandr Bolsjunov, 24, och hans blivande fru Anna Zjerebjatjeva satte ihop gästlistan till sommarens bröllop skickades ett inbjudningskort till Norge.

Men Johannes Kläbo, 24, kommer inte dyka upp.

Aleksandr Bolsjunov och Johannes Kläbo är jämngamla och har tävlat mot varandra på både junior- och seniornivå i flera år och har utvecklats till bittra rivaler i längdspåret.

Det hela kulminerade på femmilen på VM i Oberstdorf i februari när ryssen, som åkte för guld, blev trängd på upploppet av norrmannen, bröt staven och slutade trea.

Kläbo som vann blev sedermera diskad efter ett långt och smutsigt efterspel som varade i flera dagar. Bolsjunov blev uppflyttad till silverplats men guldet stannade i Norge. Närmare bestämt i Emil Iversens ägo.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Vill träna tillsammans

Aleksandr Bolsjunov verkar nu ha lämnat mästerskapsdebaclet bakom sig.

Enligt norska Dagens Næringsliv har 24-åringen, som gifter sig i sommar med Anna Zjerebjatjeva, skickat ett inbjudningskort hela vägen till Trondheim.

Kläbo kommer emellertid inte att dyka upp i Ryssland i sommar.

– Nej, jag är bortrest då, ett projekt i Norge, säger 24-åringen, som också menar att han har fullt upp med sitt pågående husbygge, till Dagens Næringsliv.

Bolsjunov har tidigare i vinter berättat att han gärna reser till Norge för att träna med sin värsta konkurrent.

– För att besegra Johannes på upploppet måste jag träna mer. Det vore perfekt att få träna med honom för att förstå hur han blivit så bra på det, och till slut bli bättre än honom.

Publicerad:

LÄS VIDARE