Halfvarssons nya planer på att spela fotboll

Av: Petra Thorén

Publicerad:

Skidförbundet avråder, men Calle Halfvarsson har inte lagt ner tanken på att spela fotboll.

Skidåkaren kan dyka upp på planen i division 6 i höst.

– Jag vill gärna vara med och är jag det får man tänka till eftersom det finns en skaderisk, säger han till Sportbladet.

En av fotbollssäsongens mest oväntade nyförvärv är längdåkaren Calle Halfvarsson. Förra veckan presenterade Äppelbo AIK spelaren på så sociala medier och planen var att han skulle spelat förra helgen mot Gagnefs IF.

Uppståndelsen efteråt blev stor och slutade med att Calle Halfvarsson, som var förkyld, inte spelade och att Svenska skidförbundet satte ner foten i frågan.

Nu är Calle Halfvarsson frisk och igång med sin träning igen.

Han missar skidlandslagets första säsong läger i Torsby, men trappar upp belastningen på hemmaplan. När Sportbladet når honom via telefon berättar han att planerna på fotbollen fortfarande spirar.

– Jag vill gärna vara med och spela, men då får inte tävlingshornen komma ut. Man får tänka till eftersom det finns en skaderisk, säger han.

Han hade kontakt med ledare på Svenska skidförbundet i samband med uppmärksamheten.

– Tanken var inte att det skulle bli en så stor grej... När landslaget såg det tyckte man inte att det var så populärt. De såg en stor skaderisk. Jag hade tänkt att inte gå in i så många närkamper utan hålla mig på min kant och hålla mig borta från stora tunga killar.

Sa landslagsledningen stopp för all fotboll?

– De sa inte stopp men de tyckte inte att det var en bra idé. Jag tror inte de kan säga stopp men ville att jag skulle lugna mig, helst eftersom jag var förkyld.

Får du spela framöver?

– Det får jag väl. Det är ett eget ansvar för vad man tycker själv, om det är värt det.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Den norska skidstjärnan Johannes Hösflot Kläbo spelar en del?

– Ja, han gör det. Men jag antar att han också tänker till. Jag har svårt att se att Kläbo slänger sig in i en närkamp med en kille på 90 kilo.... ha ha.

Vad är du för typ av spelare är du?

– Jag var mittfältare eller forward som ung. Jag hade bra uthållighet, men ändå bra känsla för bollen. Jag gillar att göra mål. Men spelar jag nu är nog tanken att jag mer är yttermittfältare.

Men innan det blir någon fotbollsmatch för 31-åringen ska han igång på allvar med träningen. Förkylningen har inneburit två veckors träningsfrånvaro.

– Jag är igång med träningen nu, men är i ganska dålig form, säger Calle.

Har du testat dig för corona?

– Nej, jag har inte gjort det. Jag vet inte om det var en vanlig förkylning eller corona, men jag kanske kollar i efterhand om jag har fått antikroppar.

Publicerad:

LÄS VIDARE