”Skulle aldrig förlåta mig själv om det hände mig”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Hon har varit borta sedan säsongspremiären i december.

Nu åker Frida Karlsson återigen i världscupspåren.

– Jag har tränat som jag gjorde när jag var elva år, säger hon.

På söndag åker Frida Karlsson den tio kilometer långa masstarten i Falun, den svenska längdstjärnans första lopp sedan hon stoppades att tävla på grund av hälsoskäl. Tiden bredvid den pågående säsongens världscupcirkus har varit påfrestande men även lärorik.

– Medan alla mina lagkamrater har varit ute och haft mål om att nå resultat och goa prestationer så har mitt mål varit att komma hit och stå här i dag, Självklart kommer jag att sätta nya mål framöver, men just nu är jag bara glad att vara här, jag ser verkligen fram emot att rejsa igen, säger Frida Karlsson på presskonferensen i Falun.

– Jag vet inte alls var jag står, jag ska ut och åka på glädje. Under den här perioden har jag inte alls tränat mycket, jag har tränat som jag gjorde när jag var tio-elva år gammal. Det har varit en mental utmaning, det har inte varit superkul att titta på loppen på tv. Men jag är 100 procent säker på att tiden jag lagt på rehabilitering kommer att stärka mig i framtiden.

”Vill köra 15”

20-åringen känner att hon har samlat på sig mer energi under uppehållet och har umgåtts mer med sina vänner. Nu ska dock tävlingsmänniskan i henne fram igen, i ett lopp som bara blir tio kilometer då den milda vintern har tvingat arrangören att skala ner distansloppens längd – herrarna kör bara 15 kilometer i stället för 30 och damerna tio i stället för 15.

– Jag skulle vilja köra 15, jag gillar ju längre distanser. Men spåren ska väl hålla.

I veckan testade brottaren och OS-hoppet Jenny Fransson positivt i ett dopningstest, hon menar att hon ska ha blivit utsatt för sabotage – någon ska ha lagt preparatet i Franssons vattenflaska.

– Jag lägger aldrig i från mig mitt vätskebälte utan att någon har tillsyn. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om det hände mig, säger Frida Karlsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE