Larsson vidare utan setförluster

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: EMIL LANGVAD / BILDBYRÅN

7–5, 6–3. Med de siffrorna är Johanna Larsson klar för Australian Open. Ryskan Varvara Grasjeva blev inte så svår som befarat i kvalfinalen.

– För min del är det bara att fortsätta på den här linjen, säger Larsson efter matchen.

Vinden hade mojnat, luften blivit mycket klarare och värmen hade skruvats upp ett snäpp – och Johanna Larsson sken i kapp med solen.

– Jag tycker att det är skönt när det inte är så mycket vind, och gärna lite varmare, så de här förhållandena passade mig, säger hon direkt efter matchen i 30-gradiga Melbourne.

Slutresultatet mot Grasjeva, 7–5, 6–2, innebär att svenskan gick igenom de tre kvalmatcherna utan setförlust och får göra dubbelpartnern Rebecca Peterson sällskap i turneringen.

Slagit ur underläge

– Det är väldigt tufft att spela kval, och det var därför jag var ödmjuk innan tävlingen och sade att jag skulle ta det boll för boll och match för match. Ska man ta sig igenom ett kval så måste man spela tre bra matcher.

Och det har 213-rankade Larsson gjort. Inte i någon av matcherna mot Urszula Radwanska, Mandy Minella och nu Grasjeva har hon varit favorit.

TT: Så formen känns bra?

– Ja men verkligen. Den är på uppåtgående. Jag tycker jag hade väldigt bra träff med racketen i dag, första ett och ett halvt set spelade jag väldigt stabilt. Trots att hon ledde med 5–3 i första så tycker jag att det var hon som spelade bättre och inte jag som spelade dåligt. Och sedan bara fortsatte jag spela hela tiden och så fick jag några misstag från henne som gjorde att jag kom in i matchen igen.

– Så för min del är det bara att fortsätta på den här linjen och förhoppningsvis kanske skruva upp spelet ytterligare lite grand, framförallt på min egen serve.

Sovmorgon lockar

Johanna Larsson får göra sin nionde entré i Australian Opens huvudturnering på måndag, mot 95-rankade spanjorskan Paula Badosa. Men först väntar något nästan lika skönt som en tennisseger.

– Det ska bli skönt med en sovmorgon i morgon (söndag) och inte behöva ladda för match, säger Larsson och fortsätter le.

Rebecca Peterson möter Polona Heroog från Slovenien i första omgången, även hon på måndagen. På herrsidan spelar Mikael Ymer mot japanen Yasutaka Uchiyama, på tisdag.

Publicerad:

LÄS VIDARE