Svenska mästaren tvingas dra sig ur

Chockbeskedet: ”Det är oroväckande”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Regerande mästare på herrsidan.

Nu tvingas Linköpings VC dra sig ur elitserien på grund av ekonomiska problem.

– Det är otroligt tråkigt, säger förbundschef Martin Kihlström.

LVC är en maktfaktor inom svensk volleyboll. På herrsidan har man vunnit fem SM-guld det senaste decenniet (2010, 2012, 2015, 2017 och 2019). Men trots framgångarna i fjol tvingas man nu till det drastiska beslutet att dra sig ur elitserien.

”Inget att erbjuda”

Det inställda slutspelet den här säsongen innebar uteblivna intäkter på en halv miljon kronor och nu är pengarna helt enkelt på väg att ta slut.

– Vi omsätter cirka 2-2,5 miljoner kronor, så 500 000 är väldigt mycket pengar för oss. Vi har inte längre något att erbjuda till svenska spelare som kommer hit och har såklart inte heller möjlighet att ta hit utländska spelare som vi har gjort tidigare. Att vi nu går ut med att vi lägger ner ger våra spelare en chans att hitta nya klubbar, säger klubbens ordförande Bosse Kindgren till Corren.

”Oroväckande”

Förbundschef Martin Kihlström om beslutet:

– Det är otroligt tråkigt att se hur hårt nuvarande samhällssituation slår mot flera klubbars ekonomi. Att slutspel och annat i samhället har ställts in är så klart inget i jämförelse med den större frågan att rädda liv, den skriver vi alla under på, men ur ett sportsligt perspektiv är det oroväckande att en toppklubb som Linköping, som är regerande svenska mästare och så sent som i höstas deltog i Europacupspel, nu tvingas lämna återbud till högsta ligan.

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN