Galante Carlström historisk när Falun vann SM-guld

Uppdaterad 2022-04-24 | Publicerad 2022-04-23

Nu kan Faluns Alexander Galante Carlström titulera sig bäst genom alla tider.

Med sitt första mål i SM-finalen mot Kalmarsund passerade han Mika Kohonen i svensk innebandys totala poängliga.

– Nu har jag alla rekord man kan ha. Nu räknar jag guld, säger Galante Carlström efter matchen.

Alexander Galante Carlström är på många sätt historisk i svensk innebandy. 33-åringen leder den totala målligan överlägset , han har vunnit skytteligan de sju (!) senaste säsongerna och han är den enda i SSL som har gjort tio mål i samma match.

Och det är bara ett axplock av hans meriter.

Nu kan Galante Carlström också kalla sig tidernas poängkung.

Med sitt 1–1-mål mot Kalmarsund precis innan första periodpausen satte superstjärnan dit sitt 1056:e poäng i karriären, vilket gjorde att han passerade legendaren Mika Kohonen med en poäng.

– Det är klart att jag är otroligt nöjd. Prio var att vinna guld, och det vann vi. Det är en ära att ligga högst upp bland så många legendarer som just nu ligger efter, säger rekordmannen.

Tog kommando

Men Galante Carlström var inte nöjd där.

I början av den andra perioden tog Falun också ledningen tidigt när han gjorde sitt andra mål för matchen och utökade kort därefter genom Omar Aldeeb.

Galante Carlström hade även chansen att göra hattrick efter ganska exakt halva matchen när han fick möjlighet att utöka ledningen ytterligare på straff, men trots en väl slagen straff gjorde Carl Bending-Sörling i Kalmarsundsmålet en utsökt räddning.

Bjöd på klassmål

Ytterligare två snabba Falunmål senare började det se ut om att Falun skulle gå mot en stabil seger, men Kalmarsund visade att de absolut inte tänkte hänga med huvudena.

4–1 blev 4–3 inom loppet av ett par minuter och finalen såg ut att bli en rysare.

Men i stället punkterade Falun matchen med ett riktigt klassmål. Emil Ruud fick bollen på högerkanten, drev in och snärtade bollen upp i nättaket med klubban mellan benen.

Målet visade sig bli direkt avgörande då slutresultatet till slut blev 5–4 till Falun.

– Vi vinner för att vi har en bredare trupp. Vi rullar på tre femmor. Sedan tycker jag att vi har fler matchvinnare än vad Kalmarsund har, säger Galante Carlström.