Shinnimin sänkte Växjö – Luleå tog andra raka

Publicerad 2021-10-09

SM-guldvinnare med Växjö och hatobjekt i Luleå.

I dag blev Brendan Shinnimin målskytt för norrbottningarna när han för första gången mötte sitt forna lag.

– Det är alltid kul att göra mål mot sitt tidigare klubb, säger Shinnimin i C More.

Under totalt tre säsonger blev kanadensaren Brendan Shinnimin en stor publikfavorit i Växjö.

2018 var han dessutom med att vinna SM-guld med klubben.

Numera återfinns 30-åringen i Luleå och under lördagen ställdes han för första gången mot sina forna lagkamrater.

Givetvis blev han då också målskytt i matchen.

Målet kom i powerplay i den första perioden efter att Växjöbacken Hardy Häman Aktell fått matchstraff. Aktell satte upp en klubba i ansiktet på Einar Emanuelsson som blödde ymnigt från nästan.

Luleå hade sedan 2–0 att gå på inför den tredje perioden, men Växjö kom ikapp och gjorde 2–2 med mindre än fyra minuter kvar av ordinarie speltid genom Glenn Gustafsson.

Men Luleå skulle få sista skrattet den här kvällen inför en fullsatt hemmaborg. Julius Honka gjorde sitt andra mål i klubben med 28 sekunder kvar att spela och gav hemmalaget tre poäng.

– Jag tyckte vi förtjänade att vinna i dag, säger Honka.