IFK Skövde Handboll

Jack Thurin: ”Värsta tänkbara avslutet”

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

Jack Thurin trodde han blivit Skövdehjälte och tagit hem en femte avgörande till Skövde.

Men hans slutsekundsmål dömdes bort och i stället fick han se Ystads IF fira SM-guld i hans sista match inför proffsäventyret i Porto.

– Det värsta tänkbara avslutet, säger han i C More.

Ystads IF är svenska mästare i handboll efter ett otroligt drama.

Det fanns kanske ett dussin händelser som kunde svängt matchen åt något håll men ingen var tydligare än Jack Thurins sista avslut under ordinarie tid.

Med sex sekunder kvar snodde han bollen på egen planhalva och drev mot Ystad-målet. Skottet satt och Skövde jublade för 33–32.

– Det kändes klart, som vi hade fixat en sista avgörande på hemmaplan – men tydligen inte, säger Jack Thurin i C More.

Nej, tydligen inte. Jack Thurin hade inte koll på klockan och när domarna överlagt med tidkontrollanten i sekretariatet så dömdes målet bort.

– Vet inte om det är tiondelar, hundradelar eller sekunder... fullständigt extrema kontraster. Extrem glädje blir en extrem tomhet, besvikelse, säger tränaren Henrik Signell.

”Evigt tacksamma”

Jack Thurin lämnar nu Skövde för Porto.

– Jag får ta några dagar att smälta det här. Det är värsta tänkbara avslutet när man är så nära. Jag kanske är nöjd om några dagar men inte nu, säger han.

Kim Andersson var tacksam mot sekretariatet efter guldet.

– Där och då gick luften ur en fullständigt. Jag vet inte vem som räddar oss där men vi ska vara evigt tacksamma för nu är vi svenska mästare, säger han i C More.

Finalens bäste bad om ursäkt

Allt avgjordes i en shootout där matchens klart bäste målskytt (14) Viktor Hallén brände den första och enda ”frilägesstraffen”.

– Det brukar vara ungefär en av tio som missas i en sådan här straffläggning och nu var det jag som blev syndabock. Jag gjorde inte detta tillräckligt bra och kan bara ta på mig skulden inför mina lagkamrater, säger han till Skövde Tidning och fortsätter:

– Jag vill också passa på att be om ursäkt till våra supporters, som åker land och rike runt. Det var inte precis det här jag ville ge dem, 

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Skövde deppar.
Publisert:

LÄS VIDARE

Flinck: Därför vann Ystad

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Skövde Handboll

Jack Thurin

Handbollsligan

Henrik Signell