Bakslaget: Svenska kaptenen missar VM

Debutant kallas in i stället

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Handbollslandslaget har åkt på ett tungt bakslag inför VM om 25 dagar:

Lagkaptenen Sabina Jacobsen missar turneringen.

I stället kallas debutanten Kristin Thorleifsdóttir in.

Den 29 november börjar handbolls-VM i Japan.

Redan nu står det klart att lagkaptenen Sabina Jacobsen förlorade kampen mot klockan i jakten på att hinna tillbaka efter knäskadan hon ådrog sig under landslagssamlingen i september.

Försvarschefen togs ut i VM-truppen med hopp om att hon skulle hinna tillbaka men hon är inte i full träning ännu och lämnar nu återbud.

– Det är jättetråkigt att missa VM, men jag har tvingats inse att jag inte kommer att kunna vara tillbaka fullt ut och då går det förstås inte att åka på ett mästerskap, säger Jacobsen, som varit lagkapten i sju mästerskap i rad och nu hoppas vara tillbaka till det eventuella OS-kvalet i mars, i ett pressmeddelande.

”Tagit stora kliv”

Förbundskapten Henrik Signell har valt att kalla in en skräll som ersättare: H65 Höörs Kristin Thorleifsdóttir.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Thorleifsdóttir.

21-åringen har aldrig spelat en landskamp men får nu åka med i 18-mannatruppen till Japan. Det är dock bara 16 spelare som får skrivas in i truppen inför premiären.

– Kristin har tagit stora kliv i sin utveckling och har en internationell spelstil med sin storlek och kraft och är duktig både som anfalls- och försvarsspelare, säger Signell.

Isländska föräldrar

Thorleifsdóttir, som har isländska föräldrar men är uppvuxen i Sverige, trodde inte det var sant när hon fick samtalet.

– Första tanken var att det här kan ju inte stämma, men när jag förstod att det gjorde det blev jag förstås jätteglad, säger hon.

Sedan tidigare står det klart att även målvakten Johanna Bundsen (gravid) och storskytten Johanna Westberg (blev mamma i somras) missar VM.

Publicerad:

LÄS VIDARE