”Kom hit om du är en äkta man”

Northugs svar: Väntar till efter VM innan vi går till sängs

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Foto: TT / Bildbyrån

Petter Northug försvarade Stina Nilsson efter sprinten – något som nu startat ett ordkrig med Ryssland.

Nu bjuder Natalja Matvejeva in Northug till sitt hotellrum.

”Det låter frestande men jag tror jag väntar till efter mästerskapet innan jag hamnar i en hotellsäng med Matvejeva”, svarar Northug enligt Dagbladet.

Petter Northug skapade rubriker när han kritiserade Natalja Matvejeva efter att ryskan fallit i närkontakt med Stina Nilsson i VM:s inledande sprintlopp. Bakgrunden är Matvejevas historia där hon 2009 åkte fast för bloddopning.

”Bor på hotellet bredvid”

– När man åker dit för Epo måste det vara hårda straff. Epo är fusk på högsta nivå. Har du blivit tagen för Epo borde du aldrig få tävla på den här nivån igen, sa Northug enligt Dagbladet.

Ord som fick Matvejeva att reagera.

– Alla har sin åsikt, alla personer och alla idrottare. Om Northug har något att säga mig bor vi på ett hotell intill det norska lägret. Om Northug är en riktig man kommer han till mitt rum och pratar med mig om det, sa den 30-årige ryskan enligt Dagbladet.

”Kan vi äta middag först?”

Ett erbjudande norrmannen nu beskriver som lockande.

”Det låter frestande men jag tror jag väntar till efter mästerskapet innan jag hamnar i en hotellsäng med Matvejeva. Men vi kanske kan äta middag först? Du kan vara mellanhanden”, skriver Northug i ett sms till den norska tidningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE