OS 2021 i Tokyo

Andreas Palicka: ”Katastrof, blytungt – jag är förbannad”

Av: 

Fredrik Andersson

Johan Flinck

Anna Rydén

SPORTBLADET

TOKYO/STOCKHOLM. Sverige är utslaget ur OS.

Med ett måls marginal.

– Bland det tyngsta jag varit med om, säger Andreas Palicka.

OS är över för det svenska handbollsherrarna. Blågult ledde med fyra bollar som mest i den andra halvleken men Spanien vände på steken och vann matchen med 34–33.

– Jag är inte bitter. Jag är sur. Jag är förbannad, säger Hampus Wanne.

Andreas Palicka:

– Just nu är det en känslostorm inombords. Känslan är brutal, det är svårt att sätta ord på det. Katastrof! Skit! Blytungt! Bland de tyngsta jag varit med om.

– Vi har ledningen med 29–25, många matcher har sett likadana ut, men vi lyckas inte riktigt stänga matchen. Vi släpper in något skitmål, får en tvåminutare och sedan är de ikapp. De lyckas med sin smuggelhandboll i hela matchen. I slutet av matchen är det små marginaler som avgör, vi gör en jättebra landskamp. Marginalerna var inte på vår sida i den här matchen.

”Vad fan gör det?”

Jim Gottfridsson:

– Det är ingen sprudlande glädje i kroppen direkt. En oerhörd besvikelse. Vi får matchen dit vi vill, vi för matchen mot ett oerhört rutinerat Spanien. Men när vi ger dem lillfingret ta de hela armen. Det är precis vad som händer. Vi gör en fantastiskt bra landskamp, men vad fan gör det? Ursäkta språket, säger han.

– De har en fantastiskt duktig målvakt, vi skulle bara varit kyligare. Det är ett rutinerat landslag som straffar oss. Att vi gör 33 är jäkligt bra men att vi släpper in 34 tycker jag är 4, 5, 6 för mycket. Nu blir det ingen medalj runt halsen, nu är det bara att bita i det sura äpplet, åka hem och vara besviken för att försöka ladda om batterierna.

Precis som Palicka är även förbundskapten Glenn Solberg inne på att små marginaler avgjorde.

– Vi får kika oss själva i spegeln och se vad vi hade kunnat göra annorlunda. Jag är stolt över matchen och grabbarna, säger han.

Andreas Palicka i Sveriges kvartsfinal mot Spanien.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

OS 2021 i Tokyo

LÄS VIDARE

Sverige föll tungt mot Spanien – domarna sågas

ÄMNEN I ARTIKELN

OS 2021 i Tokyo

Sommar-OS 2021